> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Клоп готви Ливърпул за триумф за Купата на лигата в неделя


0
0
237

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп готви тима си за триумф за Купата на лигата в неделя. Тимът му излиза срещу Челси на митичния стадион „Уембли“, а това реално е първи финал за годината във футбола.

“Няма да облека костюм, но причината не е, че съм суеверен. Гледайки снимките от финала в Шампионската лига и как изглеждам – небръснат, с шапка, въобще не ме вълнува. Мога да съм там и по бански. Единственото, което има значение е да спечелим и да зарадваме хората”, каза пред в. “Дейли Мейл” Клоп.
Паралелно тимът му води ожесточена борба с Ман Сити за титлата в Англия.

“След 20 години, когато говорят за този отбор и не спечелим други трофеи, няма да се изненадам, ако кажат: „Те бяха добри…, но можеха да спечелят повече“. Затова трябва да опитаме да спечелим още някои неща. Следващата ни възможност е през уикенда“, продължи германецът.

Наставникът на мърсисайдци не скри радостта си, че финалът ще се играе пред пълни трибуни:
„Винаги съм оценявал подобни неща. Не ги приемам за даденост. Да играем пред празни трибуни беше трудно. Аз съм емоционален треньор, ние сме емоционален отбор, емоционален клуб. Имаме нужда от това. Вярно е, че сега обичам футбола повече от всякога“.

Клоп постигна доста успехи, но „Уембли“ не е място, от където има хубави спомени:
„Имах два финала и ги загубих (б.р. – финал в Шампионската лига с Борусия Дортмунд през 2013 година и финал за Купата на Лигата с Ливърпул през 2016 година). Това е добре, защото обикновено печеля на третия път. Това е историята на живота ми, донякъде. Харесвам този стадион. И двата мача бяха оспорвани, представихме се добре“.

Специалистът разкри как се чувства преди голям мач:
„Нервен не е точната дума. Напрегнат съм. Преди финала в Шампионската лига срещу Тотнъм бях наистина притеснен, защото бях загубил два финала в турнира преди и не е приятно. Бях уплашен да остана сам преди мача. Седиш 3-4 часа, късен мач е, опитваш се да се подготвяш и просто полудяваш. Но тогава заспах, което беше супер. Бях много доволен от себе си. Надявам се да имам същия подход в неделя, но в крайна сметка момчетата решават. Играчите не са нервни, те искат да играят“.

Накрая германецът разказа и за отношенията си с мениджъра на Челси Томас Тухел:
„Напуснах Майнц през 2008 година и Томас пристигна. По това време той беше треньор на юношите на Германия. Тогава го видях за първи път. Не съм сигурен, че той си спомня. След това чувах много добри неща за него, защото сме приятели с Кристиан Хайдел, спортния директор на Майнц. Когато той започне да говори за него, не може да спре. Томас беше огромен талант и свърши страхотна работа с юношите на Майнц. След това пое първия отбор и останалото е история“, заяви Клоп.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx