> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Катя Дафовска остава начело на биатлона


0
0
261

Със само един глас „въздържал се“ Екатерина Дафовска бе преизбрана за председател на Българска федерация Биатлон по време на днешното редовно Общо събрание. На форума тази сутрин в столицата присъстваха представители на 12 от общо 16 клуба в страната.

Дафовска благодари за доверието, като заяви, че към момента не може да поеме отговорност за пълен мандат до изясняване на отношенията с Министерството на младежта и спорта. Ръководството на федерацията внесе яснота по всички актуални въпроси, след което клубовете делегираха на председателя правото да влезе в преговори с ММС за изчистване на спорните въпроси.

Поради пенсиониране членовете на Общото събрание освободиха от длъжност и благодариха на досегашния генерален секретар Васил Сивков, който отдаде 26 години на българския биатлон. Неговият наследник ще бъде определен от новия Управителен съвет, който е в състав: Екатерина Дафовска, Таня Панева, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Милуш Иванчев, Цветан Цочев, Вероника Григорова и Венцислав Александров.

Преди година и половина извънредното Общо събрание също гласува доверие на олимпийската шампионка от Нагано, тогава то бе свикано по искане на част от клубовете.

В последните години биатлонът е сред най-успешните български спортове със световен вицешампион при мъжете и „Спортист на годината“ у нас за 2019 г., което се случи за втори път в историята след олимпийската титла на Дафовска на игрите в Япония през 1998 г. Паралелно федерацията има проблеми със спортното министерство.

Тази зима Благой Тодев стана световен вицешампион, европейски шампион и носител на световната купа за младежи, девойките пък грабнаха бронз в щафетата от първенството на планетата в САЩ. Последните държавни първенства за деца събират рекорден брой участници, все повече младежи се увличат по биатлона.

Снимка: БФБиатлон

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx