> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Историческо признание за Везенков в Евролигата


0
0
231

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков бе избран в Идеалната петица на редовния сезон в Евролигата. Това обявиха от ръководството на турнира, след като гласуването на медиите, феновете, капитаните и старши треньорите приключи.

По този начин крилото на Олимпиакос Везенков се превръща в първия българин, който бива селектиран в Идеалната петица на Евролигата. Останалите избрани в нея са Майк Джеймс от Монако, Шейн Ларкин от Анадолу Ефес, Никола Миротич от Барселона и Валтер Таварес от Реал (Мадрид).

“Най-добрият сезон на Александър Везенков в Евролигата помогна на Олимпиакос да се завърне във Финалната четворка за първи път от пет години насам. Българинът поведе две от индивидуалните категории в своя отбор – за точки със средно по 13.7 на мач и за борби със средно по 5.8 на двубой. Везенков постави нов връх в кариерата си както при точките средно на мач, така и при успеваемостта от зоната за две точки – 66%. Тези числа позволиха на българския национал да завърши на шесто място в класацията за най-висок среден коефициент на полезно действие със 17.8. Везенков беше титуляр във всеки един мач на Олимпиакос и се превърна в един от шестимата състезатели, които записваха повече от 30 минути игрово време в двубоите си.

Представянето му ставаше все по-силно с течение на сезона, като в последните 12 мача от редовния сезон той беше модел за постоянство. В нито един двубой Везенков не падна под 13 точки на личната си сметка, като винаги записваше КПД от поне 16. Българинът се превърна в MVP на кръга в рамките на два пъти – на 13-ия кръг, след като регистрира 17 точки, 7 борби и 5 откраднати топки за КПД 36 при победата над УНИКС Казан и на 32-рия кръг, когато записа 18 точки и 10 борби за третия си дабъл-дабъл през сезона по време на успеха над АСВЕЛ Вильорбан. Везенков бе и MVP на месец февруари, а сега прави дебюта си в Идеалната петица на Евролигата”, пишат в официалния сайт на надпреварата. Наскоро Саша беше избран и за най-проспериращ играч в турнира.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx