> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Изхвърлят щангите за Олимпиадата в Париж 2024


0
0
357

Международният олимпийски комитет (IOC) предупреди Федерацията по вдигане на тежести (IWF), че дисциплината може да бъде изключена от програмата за Париж 2024 заради продължаващите проблеми с допинга.

От МОК заявиха, че ситуацията “става наистина сериозна”. От централата посочват най-вече колебливото финансиране и покриването на положителните допинг проби през последните години, разкрити от германската телевизия ARD през миналата година.

Репутацията на IWF пострада сериозно най-вече след повторните изследвания на допинг пробите от Олимпийските игри през 2008 и 2012. Те изкараха на бял свят над 50 положителни теста.

“Ако притесненията ни за този спорт не бъдат решени достатъчно бързо, изпълнителният комитет на МОК ще преразгледа мястото на вдигането на тежести за Париж и следващите игри”, заяви шефът на МОК Томас Бах.

Според немеца има някои правилни решения, като връщането на старото положение за наказания на държави с три или повече положителни проби. В щангите го бяха вдигнали на 4. “Има обаче много предложени неща от МОК и Международната тестова агенция, които продължават да бъдат неглежирани”, категоричен бе Бах.
Най-големият проблем са кандидатите за изборния конгрес през май, когато трябва да избере наследник на унгареца Тамаш Аян, който близо половин век управлява спорта. 8 от сегашните членове на борда са си издигнали отново кандидатурата. Шестима от тях са от държави, които са с наказания за системен допинг. А зетят на Аян Атила Адамфи – се кандидатира за генерален секретар – пост, на който беше последните години.

А за Олимпиадата в Токио статутът на щангите е сигурен. В японската столица България ще има двама тежкоатлети.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments