> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Забраниха на Ливърпул да влиза в Германия


0
0
401

Английският шампион Ливърпул получи категорична забрана да влиза в Германия. Мърсисайдци трябва да гостуват на РБ Лайпциг на 16 февруари в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига, но това няма как да стане на немска земя. Местните власти официално спряха “червените” да направят опит да влязат на територията на страната заради рестрикциите във връзка с пандемията от COVID-19. Това заяви говорител на министерство на вътрешните работи на Германия, цитиран от ДПА.

Потвърждение на отказа на достъп до Германия дойде след официалното запитване от Лайпциг до властите дали ще бъде направено изключение за островитяните да пътуват до Германия за двубоя.
Правилото за ограничаване на достъпа за пристигащи от Англия бе прието миналия петък и няма специална регулация за професионални спортисти. Федералната полиция информира РБ Лайпциг, че в този случай няма да бъде правено специално изключение”, заявиха от властите.

Германия затвори границите си за пристигащи пътници с полети от страни, в които новият щам на коронавируса се разпространява, като сред тях е и Великобритания, без значение дали става въпрос за германски граждани, или за чужденци. Мярката остава в сила поне до 17 февруари, а щамът е известен като “английския”.

Според разпоредбите на УЕФА клубът домакин, в случая Лайпциг, трябва да разреши проблема, в противен случай рискува служебна загуба с 0:3. Един от вариантите е двубоят да се изиграе на неутрален терен. Възможно е и да бъдат разменени домакинствата и в първия мач Ливърпул да приеме Лайпциг, а реваншът на 10 март да се играе в Германия. По този начин обаче “червените” ще загубят фактора домакинско предимство в реванша, което им се полага като поставен отбор. Също така съществува вариант германският клуб да домакинства в Лондон, където има достатъчни стадиони.

В същото време германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп има редица други проблеми, защото тимът му е в криза. Немецът се оплака след изненадващата загуба от Брайтън (0:1), че сред футболистите му има психическа умора.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments