> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Джокович с девета титла от “Аустрелиън оупън”


0
0
406

Новак Джокович спечели девета титла от Откритото първенство на Австралия и общо 18-та в турнирите от Големия шлем. На финала в Мелбърн Световният №1 разби руснака Данийл Медведев със 7:5, 6:2, 6:2. Така сърбинът се доближи на само две титли от вечния рекорд по трофеи от Големия шлем. В момента първото място държат Роджър Федерер и Рафаел Надал с по 20 отличия.

За сърбина това е рекордна 9-та титла от Мелбърн, където той все още няма загубен финал. С успеха днес Ноле записа 21-ва последователна победа в турнира, а освен това сложи край на серията от 20 последователни победи на Медведев в Тура. За руснака това е втори загубен финал в Шлема, след като през есента на 2019 г. отстъпи в пет сета на Рафаел Надал в спора за трофея на US Open.

Иначе Централният корт в Мелбърн бе запълнен с 85% и всички зрители имаха своя фаворит за шампион. Сръбските фенове обаче бяха по-шумни и имаха всички поводи за това.

Двубоят се оказа доста скучен, защото Джокера демонстрира най-доброто, на което е способен, а към края на втория сет Медведев се отказа да се бори. Ноле взе един много оспорван първи сет, а във втория и третия подлуди съперника си със съвършенството си.

Сръбският тенисист започна ударно двубоя и проби в началото за преднина от 3:0, но след това Медведев намери играта си и изравни. Двамата взимаха подаванията си до 6:5 в полза на Джокович, когато водачът в ранглистата пак взе подаването на съперника си, а с това и първия сет. Руснакът проби още на старта на втората част, но след това Джокович доминираше тотално на корта и взе шест от следващите седем гейма, за да се доближи на един сет от победата.
В третата част сърбинът отново направи ранен пробив и след това не изпусна преднината си, затваряйки мача с нов пробив след час и 53 минути игра.

Джокович завърши двубоя с 3 аса, 20 печеливши удара и едва 17 непредизвикани грешки, като той успя да вземе подаването на съперника си цели 7 пъти от 11 опита. От своя страна Медведев записа 24 уинъра срещу 30 непредизвикани грешки и спечели едва 32% от точките си на втори сервис.

Руснакът все пак има някакво утешение, защото от понеделник ще е новият №3 в световната ранглиста, измествайки Доминик Тийм. Това ще е най-високото му класиране до момента.

Снимка: facebook.com/AustralianOpen

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments