> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо стигна третия кръг на “Аустрелиън оупън”


0
0
324

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист смачка Алекс Болт (Авл) със 7:6 (1), 6:1, 6:2. Българинът затвори мача за два часа игра, като срещата завърши в полунощ местно време. Нашият имаше проблеми само до тайбрека на първия сет.
В третия кръг Димитров очаква стария си познайник Пабло Кареньо Буста (Исп).

В Мелбърн Парк Гришо и Болт тръгнаха предпазливо, като първата възможност за пробив в мача се откри пред Григор в седмия гейм, но той не успя да я реализира, а австралийският тенисист удържа подаването си и да поведе с 4:3. В следващия гейм именно българинът се замеси в неприятности и можеше да допусне пробив, но отрази един брейкпойнт и изравни за 4:4. Димитров пропиля нови две възможности за пробив в деветия гейм. Българинът демонстрира скорост и поведе с 40:30 при подаването на своя съперник, но Болт успя да отрази и тази възможност, която се откри пред Димитров. След това се стигна до тайбрек. В него Димитров беше повече от категоричен. Той направи два поредни минипробива и поведе с 4:1. След това българинът затвори сета с още един пробив за 7:1. Именно тук нашият пречупи австралиеца, който бурно беше подкрепян от феновете на домакините.

Във втория сет Димитров спечели първия сервис гейм без особени затруднения. След това българинът се възползва от грешките на своя съперник и направи ранен пробив. Хасковлията затвърди своя пробив в следващия гейм и поведе с 3:0. Не само това, но Димитров продължи да играе изключително солидно и стигна до нови три брейкпойнта още в следващия гейм. Болт успя да отрази две от възможностите, но при третата Гришо беше категоричен в разиграването и принуди съперника му да сбърка, като по този начин поведе с 4:0. Болт изоставаше с 15:30 в шестия гейм, но все пак успя да обърне и да намали изоставането си на 1:5. Григор Димитров направи перфектен сервис гейм, който спечели на 0 и по този начин и втория сет с 6:1.

В третия сет Димитров направи ранен пробив на нула в третия гейм. След това той дръпна с 3:0, което се оказа ключово в мача. Болт все пай успя да вземе две от подаванията си, но толкова от него. Той дори затрудни нашия в осмия гейм, когато Гришо сервираше за мача, като българинът допусна изоставане от 0:30, но се съвзе и смачка съперника.
Инaче това е втори успех за Гришо в Мелбърн, който на старта смачка хърватина Марин Чилич с подобен резултат.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments