> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо срещу Тийм в неделя призори


0
0
270

Григор Димитров (№21) ще срещне световния №3 Доминик Тийм на 1/8-финала в Откритото първенство на Австралия в неделя. Двубоят е трети от програмата на „Род Лейвър Арина“ и ще започне най-рано в 6.00 часа българско време. Австриецът продължава след феноменален обрат на местния любимец Ник Кириос с 4:6, 4:6, 5:3, 6:4, 6:4.
Тийм, който никога не е крил симпатиите си към Димитров, е наясно с опасността, която представлява Григор на бързата настилка в Мелбърн. Той се върна назад в спомените си и към мача помежду им на Финалите на АТР в Лондон през 2017, когато българинът спечели в груповата фаза с 6:3, 5:7, 7:5.

Мисля, че той се чувства много добре на малко по-бързи настилки, това е турнирът от Големия шлем с най-бързата настилка, на която съм играл“, коментира шампионът от US Open 2020.
„През 2017-а, когато Григор спечели Финалите на АТР, се срещнахме и там той игра много добре на бързата настилка. Ще се опитам да се възстановя добре. Винаги е хубаво да играеш с такъв страхотен играч, много приятен човек. Щастлив съм и очаквам с нетърпение мача“, допълни Тийм.

До този момент двамата имат общо 5 мача помежду си като Григор има е спечелил 3 от тях. Първите им две срещи са на хард на открито като в тях си поделят по един успех. Тийм е по-добър през 2016 г. в Акапулко със 7:5, 6:2. Димитров пък печели четвъртфинала в Бризбън през 2017 г. с 6:3, 4:6, 6:3. Григор постигна категоричен успех и в последната им среща – на Мастърса в Париж в края на 2019 г. с 6:3, 6:2.
Любовта и забраната за публика в Мелбърн в следващите дни пък бяха темите по време на пресконференцията на Григор Димитров след успеха му над Пабло Кареньо Буста (Исп).

Българинът каза, че е научил за случващото се още преди мача и е бил наясно, че това може и да е последната му възможност в турнира да играе пред публика. „Неочаквано е, но вече нищо не може да ни изненада толкова много. Продължаваме да сме благодарни затова, че имаме шанса да играем тук. Чувстваме се и много добре приети от местните. Няма да е същото без зрители, но съм благодарен за възможността, която имаме. Винаги е хубаво да има публика. Има много неща, които не мога да контролирам. Фокусирам се върху тези неща, които зависят от мен. Надявам се след тези дни нещата да могат да се върнат към нормалното, както бе в последните седмици.
Началото беше много важно, особено първите 4 гейма
. Останах възможно най-фокусиран. Условията бяха трудни, слънцето пречеше. Успях да изиграя много постоянни геймове и мисля, че това оказа влияние. Мисля, че се намирам в добро състояние физически и психически. Днес не усетих необходимостта да опитам да играя повече или нещо такова. Мисля, че направих правилно нещата, които трябваше”, заяви Димитров и изрази задоволство, че следващият му мач ще бъде навръх Свети Валентин – празник, който самият той харесва.

Той дори разкри, че вече се е приготвил с подарък за 14 февруари. „Винаги има любов. Вече съм купил подарък, много съм доволен от него. Харесва ми. Всички ние сме основани на любовта. Не можем без нея. Не мисля, че трябва да е Свети Валентин, за да направиш нещо специално за човека до теб. Хубаво е да играеш тенис на този ден, така че се надявам да имам хубав ден. Ще ни липсва публиката, така че всичко, което може да добави нещо положително, е хубаво“, коментира Гришо.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments