> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо призна за травмата: Не можех да си обуя чорапите преди мача


0
0
404

Григор Димитров призна за контузията в гърба, заради която отпадана на 1/4-финалите от “Аустрелиън оупън”. Българският тенисист загуби в 4 сета от осетинеца Алсан Карацев, срещу когото нашият беше боеспособен само в първия сет, който спечели.

“Няма смисъл да крия каквото и да било. Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Това беше неговият ден. Нека продължим напред. Това е спортът“, започна Григор.

“Преди мача не можех да си сложа чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах, защото това е Голям шлем, адреналин, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема. Отново, това е спортът. Уважение към човека (Карацев), бореше се през цялото време, правеше това, което трябваше.”

“Да имаш проблем в гърба… всичко е насочено към тази част на тялото. Сервис, бекхенд, форхенд. Нещо като ток минава през теб при всяко движение, всяка реакция. Но моля ви да отдадете заслуженото на него за победата. Защо да не продължи още по-напред”, запита хасковлията.

Григор бе попитан и защо не е взел решение да се откаже след третия сет. “Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа. Аз съм такъв. Отдавна не се бях поставял в такава позиция в турнир от Големия шлем. Ще извлека позитивното от ситуацията. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта”, обобщи Гришо.

С участието си в Мелбърн Димитров заслужи 315 точки, с които в понеделник ще прогресира с 4 позиции в световната ранглиста до №17 с 2575 т. Димитров спечели и $404 000 от наградния фонд.

А Алсан Карацев спечели повече пари от достигането си на полуфинала, отколкото в цялата си кариера. До момента руснакът беше печелил едва 3 мача в основна схема на турнири, а след отстраняването на Димитров дебютно стигна до топ 4 в турнир от Големия шлем. До преди участието си в Австралия Карацев е спечелил 618 354 долара от наградни фондове. Само достигането му до предпоследния мач от турнира му носят в сметката 662 696 долара.
Карацев е абсолютната изненада на турнира в Австралия. Той дойде се класира след квалификации и стига до невероятно постижение, като в момента е в серия от 8 победи в Мелбърн, където започна от първия кръг на квалификациите.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments