> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В Испания направиха първия трансфер срещу биткойни


0
0
286

В Испания осъществиха първия трансфер на футболист, за който беше платено с биткойни. Става въпрос за Давид Барал, който подписа с Интер Мадрид. 37-годишният нападател парафира с третодивизионния клуб като освободен агент, но футболистът, който е възпитаник на школата на Реал Мадрид, е получил сума в биткойни, която от клуба все пак пазят в тайна. В момента криптовалутата се оценява на $31 500 за един биткойн.

Клубът избира това разплащане с рекламна цел, защото новият спонсор на отбора е Criptan – платформа за покупка и продажба на криптовалути. Иначе в клуба притежатели на 1/3 от акциите са белгийският вратар на Реал М Тибо Куртоа, нападателят на Бетис Борха Иглесиас и DJ Mariio.

Давид Барал е новият играч в “DUX Интернасионал де Мадрид”. Добре дошъл във вечния клуб. Той стана първият в историята, който подписва договор срещу криптовалута. Благодарим на Criptan – нашия нов спонсор, че направи това възможно”, съобщиха от клуба в туитър.
“Радвам се, че се присъединявам към проекта на @interdemadrid с непресъхваща амбиция да приема важни предизвикателства в моята спортна кариера”, написа Барал.

Във визитката си той има 50 мача за дубъла на “Белия балет”, но не е стигал до първия отбор. Кариерата му минава през Спортинг Хихон, Леванте и Сантандер, преди да продължи в трета дивизия и “Интер Мадрид”.

Трансферът на испанеца е първият изцяло в биткойни. За първи път подобно нещо направи през 2018 г. турският Харунушташспор, който плати 0,0542 биткойна (440 евро) плюс 2500 турски лири (950 евро) в брой за нападателя Йомер Фарук Кироглу.
Плащания в биткойни вече има и в други спортове. През декември 2020 г. нападателят на Каролина Пантърс в американския футбол стана първият професионален спортист от висша лига в САЩ (НФЛ), за когото бе платено в биткойни. Преди година и половина баскетболният Далас Маверикс започна да приема плащания в биткойни за билети и клубни артикули.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments