> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В Англия въвеждат временни смени


0
0
426

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия поиска въвеждането на временна смяна след контузията в главата, която получи Робин Кох от Лийдс Юнайтед при поражението с 2:4 от Манчестър Юнайтед в неделя. Около “Дербито на розите” имаше и други скандали, като полицията арестува деветима.

В мача защитникът Кох остана с разкървавена глава след удар глава в глава с халфа на “червените дяволи” Скот МакТоминей в самото начало на двубоя. Той продължи да играе с превръзка над веждата, но в 31-вата минута бе заменен.

Според Асоциацията на играчите въведеният в момента протокол при съмнения за сътресение не успява да приоритизира здравето на футболистите.

“В настоящия протокол се казва, че “ако има съмнения, играчът се вади”, но това не отговаря на реалностите и на натиска, който има в професионалния футбол. Постоянно виждаме играчи, които се връщат на терена, въпреки че е възможно да имат контузии на мозъка. В много от тези случаи се налага да се правят смени малко по-късно, тъй като състоянието на футболистите видимо се влошава”, заявиха от асоциацията.

През януари милата година клубовете във Висшата лига се съгласиха да бъде въведена експериментална четвърта смяна при съмнения за контузия в главата. Това правило обаче бе отхвърлено, а в настоящия протокол се казва, че клубните доктори трябва да имат достатъчно време, за да преценят състоянието на ударения играч и ако то е тежко, да не му позволяват да се връща в игра. Но правилото има и много критици, тъй като в моментния си вариант това изисква медицинският екип много бързо да взима решения, за да не играе отборът с човек по-малко.

От асоциацията смятат, че има много просто решение на този казус – въвеждане на временна смяна.
“Временните смени ще позволят мачовете да продължават с равен брой играчи, без единият отбор да има предимство пред другия. Това ще намали напрежението както върху играчите, така и върху медицинските екипи. Казано просто, настоящите правила не работят и поставят футболистите в риск.”

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx