> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Волейболистите с две победи над Испания


0
0
241

Мъжкият национален отбор на България по волейбол победи два пъти Испания и контроли във Вършец.
“Лъвовете” на Николай Желязков надиграха съперника с 3:0 (25:20, 25:21, 25:18), а след това спечелиха и допълнителните два гейма, които се изиграха по договорка между тимовете – 25:20 и 16:14. Във вторник България спечели и първата контрола с испанците, отново във Вършец – 3:1 плюс успех и в допълнителния пети гейм.

Селекционерът използва почти същия състав. Стартираха Сеганов, Аспарухов, Гоцев, Парапунов, Св. Иванов, Грозданов и либерото Владислав Иванов. Мартин Атанасов се включи в проверката вместо отсъстващия Денис Карягин, който се присъедини към отбора до 22 години, който започва участието си в евроквалификацията в София от четвъртък.
Най-резултатен бе Светослав Иванов с 19 точки, Аспарух Аспарухов реализира 17.

Националите продължават подготовката си за Лигата на нациите, където стартират участие на 7 юни с мачове в Канада срещу Сърбия, Германия домакините и Полша. От 21 юни сме домакини в София на Иран, Австралия, САЩ и Бразилия.

“Победите са важни, но на този етап е по-важно, че показахме по-добра игра от първия мач. Успяхме да подобрим доста от компонентите. В първия ден имахме проблеми при атаката на ниска топка в определени момент, във взаимодействието с разпределителя, с пайп. Във втората среща бяхме на много високо ниво, успеваемостта беше много висока. Търсим да играем на доста по-висока скорост атаки при позитивно посрещане. Нещата се получиха доста по-добре и не мога да бъда недоволен. Видяхме момчетата в игрова ситуация. Едно е да тренираш определени неща в тренировката, друго е да видиш как се получава по време на мач. Така виждаш докъде сме стигнали като сработка във всеки елемент. Това беше прекрасна възможност – да се видим. Суперпозитивни контроли за мен”, каза Желязков, който има задача да подмлади състава.

“Планирали сме така нещата, че приближавайки се към старта, момчетата да бъдат в доста по-добро състояние, да са в оптимално състояние за мачовете от Лигата на нациите. Нормално е в момента да бъдем тежки. Не мога да кажа още, че сме се сработили. Мартин Атанасов тренира напрактика от два дни. Очакваме Алекс Николов да се присъедини към отбора. Денис Карягин беше малко време с нас и трябваше да се върне в отбора на Найден Найденов за европейската квалификация. Сработването е дълъг процес, но атмосферата смятам, че се вижда и с просто око, че е добра. Има желание у всички. Всички се влагат в работата. От тази гледна точка нещата са добре”, каза още треньорът на “лъвовете”.

Снимка: БФВолейбол

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx