> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Васил Божков с потресаващи разкрития за собствеността в Левски


0
0
450

Васил Божков направи потресаващи разкрития за собствеността в Левски. Той е получил клуба в началото на 2019 година от Бойко Борисов и Делян Пеевски. Бизнесменът разкри, че се е заел със “сините”, защото другите двама са спрели да издържат клуба. Божков властва на “Герена” няма и година, защото след предложението за изменени в Закона за хазарта в началото на 2020 г., се оттегли. Той всъщност избяга в Дубай, където е и в момента, а паралелно държавата му повдигна 18 обвинения.

“Никой не ме е принуждавал. Взех Левски, защото Борисов и Пеевски, които издържаха клуба, спряха да плащат. Направих го, защото когато аз правя нещо, се справям добре”, каза пред БНР Божков.
Той обясни, че “не знае защо Делян Пеевски е спрял да издържа Левски и не го е питал”. Божков добави, че депутатът от ДПС е издържал клуба чрез адвокат Александър Ангелов. “Той е един от хората, от които взех акциите”, уточни Божков, който спря парите на “Герена” през януари 2019 г.

Така по думите му става ясно, че не Спас Русев е държал акциите, от който официално Божков ги взе, а самият Ангелов. Последният, Иво Тонев и Николай Иванов ръководеха клуба преди Русев. Триото притежаваше мажоритарния дял от акциите между юни 2015 г. и август 2016 г.
Именно около контролния пакет имаше доста скандали миналата пролет. Божков опита да предаде акциите на Борисов в Министерския съвет, наричайки го “истинския собственик”, а премиерът отказа да ги получи. Впоследствие Божков организира анкета във фейсбук, с която феновете да определят, на кой да джироса акциите, които отидоха в Наско Сираков. Легендата на “сините” и в момента е мажоритарен собственик. А Божков е най-големият кредитор на Левски в момента. Бившият собственик на клуба обаче заяви, че няма да си поиска обратно вложените средства.

Снимка: trud.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments