> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Буфон с 1100 мача в професионалния футбол


0
0
370

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон отново записа името си в историята. 43-годишният страж изигра своя двубой №1100 в професионалния футбол, показва статистиката. Ветеранът пази като титуляр за успеха Юве над Интер с 2:1 в полуфиналния двубой за Купата на Италия. Италианецът вече има 679 срещи за Ювентус и 176 за Италия.

На “Сан Сиро” дни преди 36-ия си рожден ден Кристиано Роналдо заби две попадения за “Старата госпожа”, с които му вече е фаворит за финала. Реваншът е точно след седмица в Торино. В другия полуфинал съперници са Наполи и Аталанта, който играят днес и на 10 февруари.
В Милано Лаутаро Мартинес беше точен за домакините в 9-ата минута, но Роналдо пак успя да накаже големия съперник. Пред празните трибуни на легендарния стадион португалецът беше толкова надъхан, че се разсърди на треньора Андреа Пирло, който го смени в 76-ата минута, за да го пази за дербито с Рома през уикенда. Така Юве взе реванш от “нерадзурите”, които само преди две седмици ги биха с 2:0 в двубой за първенство на същата арена.

Ясно ми е, че Роналдо не беше доволен от смяната, но исках да го съхраня за следващия мач в първенството и това е правилното решение. Кристиано не можеше да даде по-добър отговор на критиците си от представянето си. В онзи мач сякаш не бяхме ние. Тогава обаче си взехме поука от многото грешки и това ни помогна. Още не сме постигнали нищо, защото предстои и реванш. Видя се обаче, че когато сме концентрирани, на всеки му е трудно срещу нас. Знаем силните си страни. Не е лесно да се поддържа висок интензитет при толкова натоварена програма. Най-много ми хареса реакцията на играчите, след като се оказахме догонващи”, сподели Пирло.

Може би победата над Наполи за Суперкупата беше повратната точка, след която започнахме да играем много по-добре. Вдигайки трофея, доказахме на самите себе си колко сме силни. Можем да преследваме всяка цел. Февруари ще е много труден, но ще се опитаме да спечелим всеки следващ мач и ще видим къде ще сме в края на сезона”, допълни магическият футболист.

Като цяло, сами сме си виновни за резултата. Ювентус извлече максимума от две наивни наши грешки, които доведоха до головете. Трябва да сме по-решителни пред вратата на противника. И днес създадохме доста положения, но не ги реализирахме. А срещу отбор като Ювентус не можеш да победиш, ако правиш толкова пропуски”, заяви треньорът на Интер Антонио Конте. В този мач той нямаше възможност да използва супернападателя си Ромелу Лукаку, който беше наказан.

“Самото ни представяне беше отлично, единствено резултатът е лош. Бяхме притиснали Юве и е изключително разочароващо, че не постигнахме това, което заслужавахме. Съперникът не направи почти нищо в атака, не си спомням някое спасяване на Самир Ханданович. Ако не бяха собствените ни грешки… Можехме да победим с 2:0 и никой нямаше да каже, че е несправедливо”, допълни Конте.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments