> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Биляна Дудова вади скандално видео с Тайбе Юсеин


0
0
420

Биляна Дудова разкри, че разполага със скандално видео от деня, в който е трябвало да се състои преборването между нея и Тайбе Юсеин за място в състава за Европейското. Врачанката обеща да го публикува, заедно с още доказателства, че Тайбе не е минала официалния кантар. Това Дудова обяви в открито писмо до министъра на спорта Радостин Василев. Поводът за писмото е, че Дудова беше скандално пренебрегната за Европейското първенство за сметка имено на Тайбе.

Ето и писмото:
“До г-н Радостин Василев
Министър на младежта и спорта
Уважаеми господин министър, благодаря Ви за проявеното внимание към мен и личната Ви покана да ме изслушате.

Считам, че Вашата съпричастност към моя случай, които медиите определиха като “СКАНДАЛ” е преди всичко загриженост за българския спорт, който вие ръководите и в частност за българската борба . Не мисля, че изречената публично истина е “скандал” и най-искрено Ви благодаря,че пожелахте да я осветим заедно с вас.

Всеизвестно е, че спортът се основава на строги правила, а състезателите,които ги нарушават биват санкционирани, а същото е валидно и за спортните ръководители . Във възникналия казус с преборването м/у мен и Тайбе Юсеин на 18 март 2022 г. за определяне на участничката в кат. до 62 кг в ЕП в Будапеща, аз спазих всички правила, определени от вътрешните , международните правилници и решението на УС на БФБ по отношение на една изключително важна и стриктна процедура в нашия спорт, каквото е официалното мерене на състезателите преди състезанието. За огромно съжаление тази процедура беше грубо нарушена от старши треньора на националния отбор Петър Касабов. Ръководството на БФБ в лицето на ген.секретар Валентин Райчев и члена на УС на БФБ Стефан Николов както и тримата официални съдии на кантара, се оказаха безсилни да наложат спазването на Правилника и Решението на УС на БФБ . Всичко това беше документирано във видео материал и цялата спортна общественост в страната и извън нея стана свидетел как едно нагло своеволие и меко казано непристойно поведение на старши треньора Петър Касабов, взеха връх над всички правилници и документи и най-вече над спортния и човешкия морал.

Важна част от социалната роля на спорта е да възпитава младите хора в дисциплина, висок спортен дух и “честна игра”. По време на недостойните сцени възмущението ми достигна крайната си точка, така че аз, 24 годишното момиче се обърнах към два пъти по възрастните от мен официални лица с думите “престанете с тази гавра, засрамете се…” .

Този видео материал скоро ще бъде публикуван заедно с още други, които доказват, че състезателката и (капитанка) на нац. отбор Тайбе Юсеин не мина официалния кантар.

Уважаеми г-н Министър, бъдете уверен, че се обръщам към вас и отнемам от ценното ви време, не само защото моите права бяха грубо нарушени и отнети, а така също, защото е крайно време да се възстанови реда, почтеността и справедливостта в българската борба. Играта с човешки съдби и последиците от това не може да бъде част от дейността на БФБ и в частност на старши треньора Петър Касабов. В противен случай съвсем скоро и малцината останали български състезатели ще се оттеглят и най-успешният български спорт ще стигне до самото дъно.
С Уважение: Биляна Дудова
Световна и четирикратна Европейска шампионка
Дата: 25.03.2022 г.”

Снимка: БФБорба

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx