> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бензема вече е най-резултатният французин в историята


0
0
279

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема се превърна в най-резултатния французин в историята на футбола. 34-годишният футболист отбеляза два гола за победата на “Кралския” клуб над Майорка с 3:0, като по този начин той вече има 413 попадения в кариерата си. Така нападателят остави зад себе си легендата Тиери Анри, който има 411 гола на клубно и национално ниво.

Само преди седмица Бензема измести и Алфредо ди Стефано от вечната голмайсторска листа на Реал Мадрид. Французинът е отбелязал 311 гола за мадридчани, а легендарният Ди Стефано има 308. Пред Бензема вече са единствено Кристиано Роналдо (450) и Раул (323).

С 22 точни изстрела Бензема води в листата на стрелците в Ла Лига. Той има и 11 асистенции. От старта на сезона французинът се е разписвал 32 пъти във всички турнири. Това е изравнено най-добро постижение за него с екипа на Реал Мадрид. Той вкара 32 гола и през сезон 2011/12.
Бензема е в серия от 5 мача, в които неизменно бележи. Миналата седмица той заби хеттрик във вратата на Пари Сен Жермен и помогна на Реал да елиминира френския тим на осминафиналите в Шампионската лига. За последно френският национал не се разписа в първия мач с ПСЖ на 15 февруари, загубен с 0:1.

“Направихме добър мач. Контролирахме случващото се на терена, а това не беше лесно, защото Майорка игра много силно през първото полувреме. След гола на Винисиус стана по-лесно, но възникнаха някои проблеми заради контузиите и последвалите смени. Домакините започнаха агресивно и се защитаваха добре. Създадоха и едно стопроцентово положение.
Имаше много единоборства в двубоя, но съдията се справи, колкото и трудно да беше. Мисля, че работата му беше на ниво. Още не мога да кажа нищо за контузиите на Бензема, Менди и Родриго, трябва да изчакаме резултатите от изследванията. Надявам се да няма нищо сериозно”, коментира треньорът на Реал Карло Анчелоти.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx