> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Без арестувани в Битката за Пловдив


0
0
286

Служителите на реда не допуснаха сериозни хулигански прояви по време на вчерашното градско дерби в Пловдив от футболното първенство между Ботев и Локомотив, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Преди началото на двубоя полицейските служители са предприели щателна проверка в зоната на спортното съоръжение на “жълто-черните” в квартал Коматево. На южната трибуна, отредена за феновете на домакините, са открити и иззети около 200 пиротехнически изделия.

В резултат на своевременната реакция на ангажираните с охраната на самото дерби полицаи, е овладяно напрежението сред привържениците на гостуващия отбор. Афектирани от изстреляни към сектора им факли, те започнали да блъскат предпазните метални съоръжения, като е увредено едно от паната. За минути ситуацията е овладяна, а по време на случилото се няма пострадали, уточниха от полицията.

До приключване на мача, спечелен от Ботев с 2:1, униформените са останали на стадиона, осигурявайки и безпроблемното напускане на всички зрители. Противообществени прояви не са допуснати и след това на територията на град Пловдив.

На футболна база в Коматево головете вкараха Виктор Генев (76) и Джак Лейн (85), а за Локо се разписа Димитър Илиев (89). При 0:0 обаче капитанът на “смърфовете” профука дузпа в 60-ата минута.

“Не ми хареса, че след 2:0 решихме мача за свършил. Непрекъснато им повтарям, че Локомотив е сериозен отбор с много бойци в състава си. В крайна сметка спечелихме и съм доволен, но трябва да продължим работата”, каза треньорът на Ботев Азрудин Валентич.

“Допуснахме грешка при дузпата и опитахме да коригираме това. Това е психологически момент и футболистите го знаят. Дербито си е дерби и това е различно чувство от всичко друго, тъй като за феновете успехът е задължителен. Обичам тези спортни съревнования, но за мен Локо не е враг. Напротив, уважавам ги. Мачовете с тях ни носят допълнителна енергия.
От началото на сезона сме между първо и четвърто място, а целта ни е да бъдем в топ 6. Ще видим това докъде ще ни отведе. Очакванията са високи, а последните двубои преди плейофите са като финал за всеки. Следващия уикенд ще има сняг, към който също ще трябва да се адаптираме. С това отношение обаче всичко ще бъде наред. Сега показахме как можем да играем”, допълни босненецът.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx