> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ансу Фати начело в престижна класация


0
0
773

Младата надежда на Барселона Ансу Фати оглави класацията на немският сайт Transfermarkt за “Най-високо струващи тийнейджъри” в световния футбол към настоящия момент. Въпреки, че отсъства вече няколко месеца и не е играл от ноември поради контузия, новоизлюпеният испански национал е окупирал първото място със своите 80 млн. евро. В кратката си кариера дотук той успя да вкара цели 13 гола за каталунците (11 в Ла Лига и 2 в Шампионска лига) в едва 31 мача. Освен това Фати вече вкара дебютния си гол за мъжкия отбор на Ла Фурия Роха, за който записа четири участия в Лигата на нациите.

Неговият съотборник в Барселона Педри също се намира в челото на тази класация, като разделя трета позиция с подписалия наскоро нов договор с Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд. И двамата са оценени на по 50 млн. евро, като преди тях е състезателят на френския Рен Едуардо Камавинга, чиято цена от 60 млн. евро му отрежда второто място. Въпреки, че е едва на 18 години, Камавинга вече втори сезон е несменяем титуляр за Рен, за които има 61 мача и два гола на домашна сцена и по 4 мача в Шампионска лига и Лига Европа. Подобно на Ансу Фати и той записа дебютно попадение за националния си отбор, откривайки резултата при разгромната победа на Франция над Украйна със 7:1 в приятелски мач през 2020 г. Младият полузащитник изигра още два мача за националния отбор в Лигата на нациите и никак не е случайно, че от него се интересуват вече половината грандове в Европа, сред които са Реал Мадрид и Барселона.

Разбира се, каталунците все повече разчитат в полузащитата на споменатия вече Педри. Младокът започна все по-често да се появява в игра за Блаугранас и има записани 22 участия този сезон в Ла Лига, където се разписа два пъти и подаде за други два гола на своите съотборници. Педри вкара веднъж и в Шампионска лига, при победата срещу Ференцварош с 5:1 на “Кам Ноу” и взе участие в шест от седемте мача на Барселона в турнира дотук.

Подобно на испанеца, младата надежда на Англия и Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, също намира все по-често място в стартовия състав на клубния си отбор. Грийнууд, който дебютира за “червените дяволи” още през сезон 2018/19, направи много силно представяне през миналата кампания, когато реализира 10 гола в 31 мача във Висшата лига и вкара цели 5 попадения в 9 срещи в турнира Лига Европа, където помогна на тима си да достигне до полуфинал, загубен от Севиля. През настоящия сезон младокът се разписва доста по-рядко и дотук има по един гол в първенството, ФА Къп, Купата на Лигата и Шампионска лига, но това не попречи на Юнайтед да го обвърже с договор до юни 2025 година.

За разлика от Педри, който все още няма участие за мъжкия национален отбор на Испания, Грийнууд вече записа своя дебют за “Трите лъва”, влизайки като резерва при гостуването на Исландия в Рейкявик през септември миналата година.

Престижната петица се затваря от халфа на Байер Леверкузен Флориан Вирц, за който е фиксирана сумата от 45 млн. евро. Младежкият национал на Германия направи фурор в Бундеслигата, ставайки единствения футболист в историята, който вкарва 5 гола в Лигата преди да е навършил 18 години. Вирц се превърна в несменяем титуляр за “аспирините” във всички турнири, като се разписа и два пъти и в тазгодишното издание на Лига Европа, където отборът му прескочи груповата фаза и сега води битка със швейцарския Йънг Бойс за класиране на осминафиналите.

След него в класацията намират място няколко други талантливи футболисти от Бундеслигата. Двамата съотборници в Дортмунд, американският национал Джовани Рейна (38 млн. евро) и Джъд Белингам (35 млн.), както и надеждата на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала (24 млн.) оформят карето талантливи полузащитници в немския футбол.

По-назад в таблицата на Transfermark попадат двама футболисти на английския Уулвърхемптън. Португалският нападател Фабио Силва и френският ляв защитник Раян Аит-Нури са оценени съответно на 25 и 20 млн. евро. Също на 25 млн. евро е закована цената на защитника на Монако Беноа Бадиашил.
Най-високо оцененият вратар в тази възрастова група е стражът на Шахтьор Донецк Анатолий Трубин (7 млн. евро). Той все по-често замества под рамката на вратата опитния си съотборник Андрий Пятов и е несменяем титуляр във всички младежки гарнитури на Украйна.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments