> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шефът на Токио 2020 изхвърча от Игрите след сексистките коментари


0
0
324

Шефът на Игрите в Токио 2020 Йоширо Мори подаде оставка в петък след сексистките коментари, но заместникът му ще бъде оповестен на по-късен етап.
Това бе пореден противоречив момент за организаторите на Олимпийските игри, които се опитват да спечелят скептичното местно общество по-малко от шест месеца преди старта на Олимпиадата. 83-годишният Мори предизвика вълна от негативни реакции на домашно и международно ниво, след като каза миналата седмица, че жените говорели твърде много на официални събития, с ръководни органи, спортни звезди и олимпийски спонсори, определяйки собствените си коментари впоследствие като „неподходящи“.

В петък той обяви, че подава оставка с незабавен ефект. „Моето неподходящо изявление предизвика голям хаос. Бих искал да поднеса своите сърдечни извинения. Подавам оставка като президент, считано с днешна дата. Това, което е важно, е да проведем Олимпиадата през юли. Моето присъствие тук не трябва да бъде пречка за осъществяването на това“, каза той на среща на Изпълнителния комитет и съвет на Токио 2020, цитиран от БГНЕС. Появи се объркване относно това кой ще замени Мори, който първоначално избра известният 84-годишен спортен администратор Сабуро Кавабучи за негов заместник. Всичко вървеше по план, като бившият футболист даваше интервюта пред местни медии относно намеренията си след поемане на работата. Но се появиха съмнения относно този избор. „В Организационния комитет има опасения“, предаде вестник Asahi Shimbun в петък сутрин. “Не мисля, че възрастен човек като него ще убеди обществото с встъпването си в длъжност“, бе цитиран източник, въвлечен в организирането на Игрите.

Хаштагове „против“ назначаването на Кавабучи бяха често срещани в туитър в Япония и олимпийският министър Сейко Хашимото настоя, че „нищо не е решено“. „Организационният комитет ще вземе решение…докато същевременно изслуша мнението на още хора. Приемливо е да се мине през официална процедура“. Впоследствие стана ясно, че Кавабучи се е оттеглил от възможността да бъде шеф на Токио 2020, което оставя борбата отворена, въпреки че се появиха информации, че именно Хашимото е сред водещите кандидати за заместник на Мори. Вече бившият шеф на Олимпидата в японската столица се извини след коментарите си, но каза пред журналисти миналата седмица, че „не говори много с жени“.

Оставката на Мори добавя към проблемите, които имат организаторите на Токио 2020 преди началото на най-големия спортен международен форум. Около 80% от местното население е по-скоро „за“ ново отлагане или отмяна на Олимпиадата. Първото тестово събитие преди Игрите бе отложено заради стриктните мерки срещу вируса в Япония. Страната продължава да бъде в извънредно положение заради повишения брой на заразени. Първата одобрена ваксина в Япония се очаква през уикенда, като хиляди медицински лица ще бъдат ваксинирани в първата фаза, вероятно в края на февруари. Процесът обаче ще отнеме време, като ваксинацията на възрастните ще стартира не преди април.

Снимка: tokyo2020.org

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments