> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Фенове на Левски бранят Сираков, който поиска държавна помощ за стадиона


0
0
371

Във фейсбук страниците на фенове на Левски беше публикувана позиция във връзка с отзвука, който предизвика изказване на Наско Сираков, свързано със стадион “Георги Аспарухов”. Шефът на футболния клуб поиска помощ от държавата да завършване на стадион “Георги Аспарухов“, на който преди години беше изграден сектор “А”, но без козирката. Друго обаче не е пипнато. Сираков е пратил официално писмо до Министерството на спорта с молба държавата да инвестира в стадиона. Така както прави в момента с арените на пловдивските Ботев и Локо.

Ето и цялата позиция на “сините” фенове.

“Вчера едно най-обикновено изказване на Наско Сираков във връзка със стадиона ни за пореден път разбуни духовете на всички мижитурки и ги накара да излязат от дупките си и да сипят злост срещу Левски. А изказването беше, че Левски е пратил официално писмо до Министерството на спорта с молба държавата да инвестира в собствения си имот, какъвто е стадион “Георги Аспарухов”. Точно какъвто е стадион “Христо Ботев” в Пловдив, за който бяха отпуснати 25 милиона лева; точно какъвто е стадион “Локомотив”, за който бяха отпуснати 12 милиона лева; точно какъвто е “Хювефарма арена”, за който бяха отпуснати 4 милиона лева; точно каквито са “Тича”, “Славия”, “Огоста”, “Христо Ботев” във Враца, “Христо Ботев” в Благоевград и тн и тн, за които се отпуснаха по милион за осветление и други ремонти; точно какъвто е и Кочината в “Борисовата градина”, за който се направи съвместно дружество между държавата и Тирето с цел строителство и за който стадион, между другото, беше направен нагласен търг от държавата, за да се даде на Тирето и за който стадион държавата си затвори очите за едни 800к наем, събрал се за над 10 години и неплащан системно от фалиралия клуб.

И за разлика от всички гореизброени, които не са инвестирали нищо в стадионите си, Левски има едни 15 милиона задължения заради инвестиция в държавна собственост, а с парите, дадени последните 20 години, общите инвестиции в тази държавна собственост надхвърлят 30 милиона. Нито един друг отбор не е вложил толкова в стадиона си и нито един друг отбор няма и лев задължения заради инфраструктурни инвестиции в нещо, което в крайна сметка не е негово. А специално за най-лаещите ще припомним, че освен десетките милиони, налети в стадионите им, държавата изгоря и с десетки милиони покрай един фалит и припознаване като си затвори очите за едни задължения към НАП, а много клубове са на общинска издръжка или си направиха нови дружества през годините (не като нас “балъците” да събират пари и да си плащат), а Берое е директно държавен отбор на държавна издръжка от губещото предприятие ТЕЦ Марица изток.

  1. Ще припомним и че тези клубове до един (без Черно море) се обединиха в общ фронт срещу Левски като пращаха писма и се подписваха срещу намерението на Газпром да се рекламира чрез най-големия футболен клуб в страната – точно както го прави в Цървена звезда в Сърбия, където обаче никой не е протестирал и не се е подписвал под такива малоумщини, да не говорим за Шалке или ШЛ. И като сме на тема стадиони – Левски е построил сам стадион в центъра на София, който му е принудително отнет и национализиран, построил е втори, а след падането на комунизма никога не е обезщетен за отнетия стадион в центъра. И на фона на всичките тези факти и десетки милиони от държавата хвърчащи наляво и надясно за всевъзможни отбори и отборчета било голям проблем, че най-популярният клуб в страната иска едни 2 милиона да си сложи козирка на стадиона (държавна собственост), за да не текат отдолу помещенията при всеки дъжд и евентуално ако останат пари да си сложи и фасадата на сектора отпред, а не да го покрива с някакви платнища.
    Нещо нередно да виждате в цялата тази ситуация?

Защото има много нередно, но не от наша страна! Но напук на всички – Левски ще пребъде”, съобщиха организираните фенове.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments