> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Успех на алпийците ни в квалификацията на слалом на Световното


0
0
377

Силно се представиха днес българските национали в квалификацията на слалом от програмата на 46-ото Световно първенство в Кортина д’Ампецо. Камен Златков завърши на втора позиция. Неговият брат Калин е пети, а Косьо Стоилов е 15-и. Това им гарантира участие в утрешния слалом с който завършва Световното. Звездата ни Алберт Попов се класира по право за състезанието на 21-и. България ще е една от малкото държави с пълен състав за слалома в неделя. Първият манш е от 11,00 ч, а вторият от 14,30 ч. Евроспорт и БНТ 3 ще го излъчат пряко.
При жените днес отново на слалом Ева Вукадинова бе 44-а след първия манш, но не завърши втория. Титлата спечели Катарина Линсбергер (Ав). Втора е Петра Влъхова (Свк), а трета четирикратната световна шампионка в дисциплината Микаела Шифрин (САЩ).

Наистина, невероятно е. Не знам какво да кажа. Просто съм благодарна за това. Дадох абсолютно всичко в подготовката си за Световното първенство, но не съм очаквала подобно нещо. Цялата вселена сякаш беше с мен. Да, много исках златото, особено в слалома, усещах го толкова близко. След първия манш вече знаех, че всичко е в моите ръце. Искам да посветя златния медал на всички в отбора ми. Има много хора зад гърба ни, за да съм тук. Благодаря ви от цялото си сърце“, каза новата световна шампионка в слалома.

За Линсбергер това бе второ злато в италианския зимен център след това в паралелния гигантски слалом и общо трети в Кортина – бронз в гигантския слалом. Тя има сребро и отборната надпревара преди две години в Оре. Линсбергер и швейцарката Лара-Гут Берами завършват с два златни медала при жените. За Влъхова това бе първо отличие в тазгодишния шампионат, като тя остава с едно злато в гигантския слалом 2019 г. Шифрин се размина с пето поредно злато от Световни първенства в слалома, след като печелеше неизменно от 2013-а насам. Това е вторият й бронз в Кортина след този в Супер-Г – тя триумфира в алпийската комбинация и остана втора в гигантския слалом.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments