> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Треньорът на Рафа Надал ще води курс в България


0
0
273

В уикендите на 6 и 7 и 13 и 14 февруари 2021г. ще се проведе първият треньорски курс на GPTCA в България. Заради пандемията от КОВИД-19 лекциите ще са онлайн. Сертифицирана от ATP, системата на GlobalProfessional Tennis Coach Association има за цел постоянно да повишава стандарта на работа на професионалните треньори по целия свят. На 26 и 27 февруари ще се състои и първият виртуален курс на ISMCA по ментална подготовка на състезатели.

Сред имената на лекторите в курса личат тези на Тони Надал (чичо и дългогодишен треньор на Рафаел Надал), Алберто Кастелани (дългогодишен треньор на ATP играчи и президент на GPTCA), Янко Типсаревич (бивш номер 8 в света), Дирк Хордорф (вице-президент на Немската федерация по тенис, вице-президент на PTCA, бивш треньор на Типсаревич и Шутлер), Клаудио Пистолези (представител на треньорите в съвета на играчите на АТР до 2014г., бивш професионален състезател АТР 71, треньор на Робин Сьодерлинг, Симоне Болели), Райнер Шутлер (бивш номер 5 в света), Марко Паничи (настоящ фитнес треньор на Новак Джокович), Драгос Лускан (бивш треньор на Симона Халеп), както и други имена от елита на световния тенис. Лекциите обхващат максимално широк кръг от теми, свързани с професията ТЕНИС. Темите в курса обръщат особено внимание на изграждането на професионалния играч. Директният контакт на българските треньори с Тони Надал, Клаудио Пистолези, Янко Типсаревич , Райнер Шутлер, а и всички останали лектори, ще им позволи да почерпят безценен опит от световните величини на треньорската професия.

След успешно преминаване на курсовете за ниво В и С на GPTCA, българските треньори ще получат сертификат от организацията. Членството в GPTCA ще предостави възможност на българските специалисти постоянно да получават актуална информация за иновациите в професията. Между 25 и 28 март ще се проведе Първата виртуална световна конференция на GPTCA, като в нея ще могат да вземат участие и българските треньори, преминали курса през февруари.
Навлизането на сертифицираната от АТР треньорска методика е поредната стъпка, която БФТ предприема в усилията си постоянно да подобрява квалификацията на българските треньори, съобщиха от централата ни. В момента се работи върху стратегията за развитие на треньорското обучение у нас, като в най-кратки срокове ще бъдат обявени и конкретните последващи стъпки.

Снимка: bgtennis.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments