> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стоичков тъжи за Трифон Иванов


0
0
473

Утре, 13 януари, се навършват 5 години от кончината на Трифон Иванов. Христо Стоичков бе един от най-близките хора на “железния” защитник и по този повод негово интервю е включено в биографичната книга за Туньо, която вече е на пазара.

“Няма да забравя първото ми впечатление. Гледах го, един набит, много здрав. Не помня точно коя година и в кой мач, но си казах: “Срещу този по-добре да не играя”. Години по-късно се оказах прав”, заяви Камата пред двама от авторите на книгата – Добромир Добрев и Кристиан Иванов.

“Приятелството не се купува и не се гради за ден. Трифон беше честно момче. Човек, на когото можеш да разчиташ. Свикнах бързо с шегите му, но не съм му оставал длъжен никога. До края на дните му, Бог да го прости, не спирахме да се шегуваме. Най-любимо ми беше да му искам автограф върху онези снимки, на които изглеждаше най-страшен. Много се ядосваше.”

Камата призна, че често са спорили с Туньо, но през годините са се забавлявали на споровете си.
“Със сигурност сме имали спорове, но чак да се караме… Дразнехме се за лентата. Аз искам да съм капитан, той иска да е капитан. През годините сме се смели често на тези наши младежки глупости.”

“Трифон е легенда на ЦСКА и на българския футбол. Заслужаваше да бъде капитан. Плаках всеки път, когато виждах как феновете на ЦСКА го почитаха след трагичната му кончина. Героите никога не умират, отиват в друг свят. Сигурен съм, че оттам Трифон и сега ни гледа, но пък тук, на земята, той много, много ми липсва”, призна Камата.

“Ако трябва с една дума да го опиша – добър. Винаги бе готов да помогне. Покрай неговите шеги казваше много истини. Кончината му е един от най-тежките моменти в моя живот. Съпругата ми Марияна ме събуди, за да ми каже какво се е случило. Плаках като дете. Веднага резервирах билет за България. Не можех да не съм там, в последния му път. Колкото до хапчетата за отслабване – бях ги купил, донесох ги, но за жалост, трябваше да ги поставя при него в ковчега. Нека спрем дотук, моля ви. Ако беше пред мен, бих искал да му кажа, че го обичам като брат и че искам да го прегърна”, заяви още Стоичков.

По-рано днес Иванов беше почетен от функционери и футболисти в родния му Велико Търново.

Снимка: Спортал

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments