> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стивън Джерард хвали български съдия, свирил три дузпи в един мач


59 0

Мениджърът на Рейнджърс Глазгоу Стивън Джерард похвали българския съдия Георги Кабаков след зрелищното 4:3, с което неговият отбор спечели първия мач от 1/16-финалите в Лига Европа срещу Антверп. Шотландският тим получи две дузпи при гостуването в Белгия, а домакините имаха една. И трите решения изглеждаха правилни, но помагаше ВАР, като при третата дузпа пловдивчанинът даде червен картон на играч на Антверп.

Намесите на ВАР променят мачовете, като цяло усещането за играта е друго. В шотландското първенство видеоасистенция за съдиите няма и за Рейнджърс и това е нещо ново за нас. Странно е даже. Опитваш да следиш атаката, но усещаш, че някъде може да е имало човек със стъпка в засада и да бъде разглеждано впоследствие… Въпреки че флагът седи долу и играта си върви.
Същото е при головете, не смееш да се зарадваш. Чакаш потвърждение. Ако е в името на това да има възможно най-прецизните решения, аз съм “за”.
Видяхме добри намеси на системата, въпреки че поне две от дузпите нямаше да бъдат дадени без ВАР – в това съм убеден. Реферът се справи адекватно, не бяха лесни отсъждания, взе бързо решенията след консултации, нямаше излишно бавене на играта.
Не е лесно и на съдиите вътре в терена, защото сега те са под още по-голямо напрежение
– системата ги поправя и може да се окаже, че твърде често пропускат детайли”, обяви легендата на Ливърпул и на Англия.

Снимка: rangers.co.uk

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading