> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стана ясна причината за смъртта на Скатов


0
0
423

Българинът загина при опит да покори връх К2
Атанас Скатов, по неизвестна причина, се е откачил от осигурителното въже и е паднал.
Последно се намирал на 7400 метра височина. При падането GPS тракерът му отхвърчал на 8 метра вляво. Тялото му е било открито два километра по-надолу, съобщи “Нова тв”. Това съобщиха от екипа на експедицията за изкачването на връх К2, част от която бе и българинът. Тленните му останки са транспортирани с хеликоптер на пакистанската армия до близкото летище Скарду.

Въжето не се е късало… По него са преминали и други катерачи, даже и в момента го правят. Същото въже е. Те трябва да откачат и разкачат предпазителите… Може би е паднал, докато е правил това. Сигурно е бил много уморен”, каза Танешар Гурагай, мениджър на компанията Seven Summit Treks.

“Около 10.30 ч. в петък Атанас падна близо до японския лагер С3. Той се катереше със своя шерпа и измина няколко метра напред, за да може шерпата да го вижда добре. Докато сменяше системата си за безопасност от едното въже на другото, изглежда е възникнал проблем и Атанас е паднал. Отбелязваме, че въжетата бяха нови и не са били повредени или скъсани. Тялото му беше намерено от армейски хеликоптер на около 5500 м височина към 15.00 ч. местно време. Атанас беше много високо ценен член на експедицията. Дълбоки съболезнования за семейството и приятелите му. Днес загубихме страхотен приятел от планината“, написа в Twitter Дава Шерпа от експедицията в Пакистан.
Смъртоносният К2 – върхът, който отнема живота на всеки четвърти катерач.
Смъртта на Скатов настъпи при опит да покори К2, като цялата група се отказва от атаката на върха заради изключително лошо време. Инцидентът с българина станал на връщане от Лагер 3 към Базовия лагер на алпинистите.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments