> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Според Добри Карамаринов Олимпиадата е на 90% сигурна


33 0

Ще направим всичко възможно Олимпийските игри да се проведат, аз смятам, че и МОК е на същото мнение. За мен на 90 процента ще бъдат проведени Игрите, разбира се, че не по начина, по който сме свикнали да ги виждаме. Това обяви временно изпълняващият длъжността президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

В последните седмици се появиха сигнали, че заради продължаващата пандемия от КОВИД-19 е възможно Игрите в Токио да не се проведат и това лято, и да бъде отменени, но според Карамаринов, който също така е президент на Българската и Балканската федерация по лека атлетика, това е малко вероятно.
“Без Олимпийските игри нещата няма да са същите, няма международна федерация, която да допуска дори, че може и да няма Олимпийски игри. Ние ще направим всичко възможно Олимпийските игри да се проведат, аз смятам, че и МОК е на същото мнение. Това, че жители на Токио са против, не че е без значение, но те бяха фактор в един по-ранен етап. Игрите, разбира се, ще бъдат проведени не по начина, по който сме свикнали да ги виждаме. Не с атмосферата, с която сме свикнали да ги виждаме. Но ние трябва да свикнем с компромисите, те са навсякъде в ежедневието”, сподели още той.

Той говори и за българите в Токио.
“Очакванията, естествено, са съсредоточени в Мирела, Габриела, Тихомир, Ивет. Ние имаме едно друго поколение от доста по-млади, които сега израстват, но при тях резултатът не е чак толкова важен, макар и да имаме деца, които в момента водят световните ранглисти в своите възрасти.
Важното е, че ги имаме, че физически са много надарени и че ако се тренира правилно, когато му дойде времето, те ще постигнат това, което очакваме, но това е в по-далечна перспектива. За Олимпийските игри е ясно, че ще разчитаме на тези, на които сме разчитали в последните години”, обобщи на пресконференция Карамаринов.

Снимка: insidethegames.biz

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading