> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Спират да пускат феновете на кортовете на “Аустрелиън оупън”


39 0

Днешният ден от Australian Open 2021 ще бъде последният поне до заключителните етапи на турнира, в който ще има фенове по трибуните. От 23.59 часа местно време в петък щатът Виктория влиза в петдневен локдаун заради клъстер на COVID-19 в Мелбърн. Това означава, че турнирът ще продължи без публика поне до четвъртфиналите, а Григор Димитров няма да се радва на подкрепата на фенове на 1/8-финалите.
Новите случаи на коронавирус, свързани с хотел Holiday Inn на летището, вече са 13 като 5 от тях са на местни жители. Всички те са от британския щам на вируса, който се счита за много по-заразен.

Четвъртата фаза на ограниченията означава, че местните могат да напускат домовете си само по четири причини – медицинска помощ, пазаруване на основни храни, работа и физически упражнения в рамките на два часа дневно. Професионалните спортни състезания, включително Australian Open, ще продължат по план, но без хора по трибуните.

Самото провеждане на турнира стана факт, след като състезателите преминаха през двуседмична карантина в хотели в Мелбърн и Аделаида, припомня ТенисКафе. В този период те имаха право на 5 часа дневно навън за тренировки, но тези, които бяха на полети със заразени от COVID, не напуснаха стаите си в рамките на 14 дни.

За жителите на Виктория животът в локдаун не е нещо ново. Между юли и октомври миналата година щатът бе поставен в „тежка изолация“ заради втората вълна на пандемията. Активните случаи на коронавирус бяха достигнали до най-висока граница от 6769 на 7 август преди мерките да донесат резултат. Само до преди броени дни щатът беше в период на близо месец без нито един заразен местен жител.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading