> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Собственикът на Шахтьор с голямо дарение за бедстващите в Украйна


0
0
1867

Фондът на украинския бизнесмен Ринат Ахметов ще предаде на хуманитарния щаб в Киев 100 хиляди пакета с продукти от първа необходимост за оцеляването на хората в страната, обяви изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин на страницата си във фейсбук.

Ахметов е собственик и на местния гранд Шахтьор (Донецк), който от 2014 година е принуден да играе домакинските си мачове в различни градове на Украйна заради инвазията в Донецка и Луганска област тогава.

Палкин добави, че първите 10 хиляди пакета ще бъдат изпратени още преди края на тази седмица и желанието на Ахметов е да бъдат разпределени най-напред сред пенсионерите и самотните майки с деца или пък майките на деца с проблеми.
Отделно от това, подобна хуманитарна помощ ще бъде изпратена в Донецка и Запорожска област, както и в други региони, където ситуацията е най-трудна.

Под публикацията на Палкин хората реагираха мигновено и молят бизнесмените да помогнат в киевското предградие Буча, където от четири дни няма нито отопление, нито газификацията работи, а магазините отказват плащане с карти, тъй като и интернет-връзката или не работи, или е компрометирана. Също така се включват хора от Мариупол, Угледар и други райони.
А преди дни стана ясно, че и Роман Абрамович ще направи огромно дарение.

Самият Палкин използва още веднъж социалните мрежи, за да призове Русия да сложи край на изтреблението на украинския народ, като припомня, че между двете страни има много общо, семейни връзки, бизнес-отношения, приятелства. Изпълнителният директор на Шахтьор припомня, че и заради отделянето на части от Донецка и Луганска област преди 8 години стотици хиляди украинци са били принудени да напуснат домовете си, работата си, а също така са загубили и близки.
Ринат Ахметов е вторият крупен бизнесмен, свързан с украинския футбол след президента на Металист (Харков) Александър Ярославски, който се включва в хуманитарни акции след началото на руската инвазия.


Ахметов е голям дарител на украинския народ. През 2012 година по време на Европейското в Полша и Украйна той изкупи всичките билети, предназначени за украинците, защото пропуските за въпросния 1/2-финал бяха доста солени. Ахметов раздаде всички билети на гражданите. Отделно той предостави стадиона си за шампионата, който от години е разрушен.
Снимки: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx