> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Руснакът Зингаревич купува Ботев Пд, сдружението прие условията му


Руснакът Зингаревич купува Ботев Пд, сдружението прие условията му

0
0
167

Сдружение ПФК Ботев, което държи акциите на клуба, прие поставените условия от руския предприемач Антон Зингаревич, и започва преговори за прехвърлянето на акциите. От фенската организация излязоха с позиция по повод разговорите, които бяха проведени преди няколко дни. Зингаревич желае да придобие 60% от Ботев Пд, като за тази цел беше постави някои условия. Най-сериозното от тях беше феновете да излязат от бъдещото управление, което явно ще се случи.
“Сдружение ПФК Ботев взе принципно решение за прехвърляне на мажоритарен пакет акции на компания на руския предприемач Антон Зингаревич.
До решението се стигна след онлайн гласуване през уикенда, проведено между членовете на Сдружението с призив да одобрят, или отхвърлят анблок четирите отправени изисквания:

 • Придобиване на 60% от акциите;
 • Договор за ексклузивно използване на емблемата за срока на договора;
 • Сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК Ботев АД в първенството;
 • Недопускане на представител на Сдружението в Съвета на директорите.
  По-голямата част от членовете гласуваха в подкрепа на започване на преговори при поставените условия.
  Впоследствие се проведе и онлайн събрание на членовете на организацията, пазач на емблемата и традициите на клуба. На фона на изразените от страна на членовете опасения по отношение най-вече на четвъртото условие Сдружението ще направи всичко възможно, за да защити интересите на ботевистката общественост, като настоява за прозрачност по отношение на финансовото състояние на клуба и цялостното управление на клуба.
  Сдружението е в готовност за стартиране в следващите дни на официалните преговори по споразумението за прехвърляне на акциите и ще настоява за запознаване с конкретните планове на потенциалните инвеститори.
  За началото на януари е планирано Общо събрание на Сдружението, на което членовете да гласуват условията по договореното прехвърляне, а за 8 януари е свикано Общо събрание на Ботев Пловдив АД, на което ще бъде избран нов Съвет на директорите”, обявиха от Пловдив.
Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x