> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Еден Азар струва 200 млн. евро на Реал


30 0

Критиките към един от най-скъпите играчи в света не стихват, след като Еден Азар се разходи 25 минути на терена като резерва във вторник по време на първия полуфинал от Шампионската лига между Реал и Челси (1:1). Белгийската звезда продължава да играе периферна роля в Мадрид след трансфера му преди две години именно от лондонския клуб.
“Наистина съм изумен от непрофесионализма му – коментира Деймиън Дъф, бивш играч на Челси, шампион с отбора от 2005-а и 2006 г. – Реал плаща за теб 160 милиона евро, ти се появяваш в Мадрид дебел, а после се разхождаш и не правиш нищо, за да влезеш във форма.
Всъщност, Еден при целия му талант, никога не е бил образцов професионалист. Той можеше да е на нивото на Роналдо и Меси, но няма тяхната амбиция и огромен заряд да успява.”

През лятото на 2019-а Реал плати 160 милиона евро за Азар на Челси, който бе с репутацията на една от най-големите световни звезди. Със заплатите и бонусите, той излиза на Реал към 199 милиона евро до този момент. Вкарал е 4 гола, което прави по близо 50 милиона евро на попадение!
Имаше 10 контузии, което само по себе си е стряскащо. Азар е пропуснал повече от половината официални мачове в Реал. Заплатата на Еден продължава да е 13 милиона евро на сезона, а той вече е на 30 години. И поне с 6-7 килограма нагоре като тегло, което е очевидно. И това е така от първия му ден в клуба.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading