> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пилотска грешка е убила Коби Брайънт


0
0
790

Стана ясна причината за смъртта на Коби Брайънт. Баскетболната легенда загина преди малко повече от година в катастрофа с хеликоптер, при която загинаха общо 9 души. А чак сега разследването се произнесе официално за причините.
Нарушение на правилата на авиотранспорт в Калифорния, както и грешка на пилота Ара Зобаян са предизвикали катастрофата с хеликоптера Sikorsky S-76 на 26 януари 2020 г.

Зобаян не е имал почти никаква видимост, след като е навлязъл в зона с облачност и мъгла, което е нарушение на правилата за безопасност. Това обяви председателят на Националния борд за сигурност на транспорта Робърт Съмуолт. Той “не е знаел къде е горе и къде долу”, посочи експертът.
Самият Зобаян също е сред загиналите, а сред тях беше и 13-годишната дъщеричка на Брайънт – Джиана. Пилотът е допуснал да се стигне до фаталния инцидент на път за баскетболен турнир в “Mamba Sports Academy”, която е собственост на Коби. Но затруднената видимост предизвика катастрофа в местността Калабасас, на няколко километра от крайната точка на пътуването.

Доказателство за тезата за пилотска грешка е – както обявиха разследващите органи – ъгълът, под който хеликоптерът се е влязъл в хълма, където се разби. Пилотът не е имал ясна представа за това къде се намира и колко се е отклонил от маршрута. Направил е грешна маневра и това е било фатално. Вече са заведени съдебни дела срещу фирмата, за която е работил Зобаян, от семействата на загиналите.
Компанията “Island Express Helicopters” нарече катастрофата “Божи акт” и също отказва да уважи всякакви финансови искове.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments