> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Павел Колев призна, че напуска Левски


Павел Колев Левски

0
0
394

Павел Колев призна, че е входирал молбата си за освобождаване като председател на УС и изпълнителен директор на Левски. Той говори пред журналисти след първия Управителен съвет за тима за годината.

“Днес съм входирал в деловодството на Левски молбата за освобождаване като председател на УС и изпълнителен директор. Като символичен акт, НС на УС подкрепи моето желание и оттук нататък това, което последва е да се номинира нов изпълнителен директор и да се изчака неговото вписване в търговския регистър. Докато се случи това нещо, оставам на тази позиция, за да работя за клуба”, започна Колев.

„Когато колегите се спрат на конкретна кандидатура, тя ще бъде представена и ще се дискутира. Това решение съм го взел още лятото и мисля, че съм го казвал официално. Имахме разговор с току-що конституирания надзорен съвет и тогава изразих желание да бъда освободен с аргументи достатъчно на брой. Най-нормалното е при смяна на УС и НС е да бъде преизбран нов директор. Тогава бях помолен да остана до 31-и декември и поех този ангажимент. Налагаше се всекидневна работа и изпълних това”.

„Не мисля, че аз съм човекът, който трябва да посочи своя наследник. Това е отговорен пост и по дефиниция човекът, който я заема, трябва да се примири тенденцията хора с малък профил да му се катерят по главата и да си издигат профила, така че не е лесно. Има предизвикателства, а и самата обстановка е сложна в клуба. Надявам се да се гласува доверие на човека, който ще ме последва. Трябва много работа”, допълни той.

“Обсъждахме детайли около стратегията, която надчертахме преди това за работата по лицензирането на клуба, плащане на задължения, покриване на разходи. Разговори с играчи, в които аз бях натоварен да говоря в почивните дни и трябваше да изготвим документите за плащанията. Говорихме за лагера в Хърватия, който предстои след 10 дни и планиране на бюджета за следващите месеци”, констатира Колев.

„Спешно нещо за довършване сега няма. Само около членските карти има повече работа, а следващият му етап е пускането на новия сайт на клуба. Оттам нататък Левски има работа в това да затвърди този нов модел за реализиране на приходи. Левски не би трябвало да има проблем с лицензирането, тъй като решихме основните си задачи преди Нова година.
Не искам в конкретика да влизам за „малките хора”, тъй като това е нормално за такава позиция. Не оставам с горчилка. Ако има разочарование у мен, то през първите две години, когато разполагахме с бюджет, трябваше да свършим повече работа. Според мен това, което сега се случва в Левски, е точно този важен процес по скъсване на пъпната връв от очаквания отнякъде да дойде помощ. Клубът доказа през 2020-а, че е в състояние сам да генерира приходи, които не са за подценяване. Работа има и потенциалът е нереализиран. Със сигурност оставям клуба в по-добро състояние, отколкото го заварих. Историята ще даде тази оценка, а не аз.

Конкретна цифра за дълговете на Левски не мога да кажа. Има дългове с различни падежи. Предполагам, че тя няма да се различава много от цифрите, които сте чували. Не е имало опити, в които да ме разубедят. Моят морален ангажимент към Сираков и НС бе до края на годината и имахме разбирателство с него. Не мога да коментирам каква е ролята на Спас Русев. Не мисля, че изпълнява някаква роля, а само е ангажиран като бивш собственик. Сега трябва да благодаря за всички – Лафчис, Батков, Ангелов, Тонев, Русев, които активно се включиха в кампанията и помогнаха за спасяването на клуба.”

Има задължения към Васил Божков. Заеми към Национална лотария, другото е едно задължение по строежа на сектор „А”, което бе изкупено от фирма на Божков. Това е част от процедура от миналата година. Пред приключване сме с Петър Хубчев, но движим нещата. Не съжалявам за работата в Левски. Няма как човек да съжали, че работи в клуба на сърцето си, но това беше съдба за тези години. Няма безгрешни хора, но ситуацията беше доста специфична. Ако някой ви каже, че е подготвен за това, ще излъже. Мисля, че най-тежкото за Левски отмина. Всички, които обичат този клуб, трябва да гледат позитивно”, акцентира той.

В никакъв случай нямам горчилка. Предполагам, че винаги, когато имам възможност, ще се връщам тук като зрител. Разговори за нов спонсор се водят, но те отнемат време. Когато бъдат финализирани, ще разберете. Не сме пред такава договорка, но се водят разговори. За нови играчи ми е трудно да отговоря. Селекцията ще зависи какви изходящи трансфери ще направим. Имам ново предизвикателство пред себе си сега. Мисля, че до голяма степен става дума за психическа умора и до голяма степен до трезва преценка, че клубът има нужда от нова енергия, за което няма драма”, завърши Колев. Той е свързван с работа в УЕФА, където има доста връзки от времето, когато работеше в БФС.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx