> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Павел Колев: Концесията за “Герена” няма да е безплатна


0
0
406

Изпълнителният директор в оставка на Левски Павел Колев разясни всичко около концесията на стадион “Георги Аспарухов”. Както е известно днес бе взето решение да бъде възложена концесия за строителството на “Герена”.

Колев бе категоричен, че концесията на съоръжението отваря нов хоризонт пред футболни клуб, като добави, че тепърва има много работа да се свърши преди всичко да бъде официално финализирано.

“Искам да се обърна към всички привърженици на Левски, които, разбираемо, са много развълнувани от новината за концесията на Спортен комплекс “Георги Аспарухов”. Първо трябва да уточним, че стадион “Георги Аспарухов” никога не е бил собственост на ПФК Левски. Съоръжението винаги е било частна-държавна собственост. За последно статутът на стадиона е уреден през 1998 година с акт за безвъзмездно ползване. Това е била важна стъпка за времето си. Тя е помогнала на клуба да стопанисва стадиона, така, както е могъл през годините”.

“За съжаление, по обективни и обясними причини, стадионът не е собственост на Левски. Това, което е важно да се подчертае е, че от 1998 година досега футболът се разви изключително бързо. Плановете за развитието на Левски в стратегически аспект няма как да се осъществят без да се реши статута на стадиона. Разговорите за развитието на Левски и това как той да се превърне в модерен клуб не са спирали. Волята на мажоритарния акционер и президент на клуба винаги е била да поставим стадиона в центъра на футболната икономика на ПФК Левски“, обяви Колев за официалното приложение на “сините”.

“За момента не съществува по-удачен начин това да стане от взимането на стадиона на концесия. От тази гледна точка новината е много положителна, както за клуба, така и за привържениците му. Всички останали случващи се неща също са важни, но това, което може да промени съдбата на Левски е строежа на нов и модерен стадион, който може да се ползва 365 дни в годината“.

“Много важно е да се знае, че концесия все още няма. Тя ще стане факт с подписване на договор за концесия. Предстои дълга процедура от действия, която със съдействието на Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта, се надяваме да бъде максимално кратка. Трябва да благодарим на Министерски съвет и премиера Бойко Борисов, защото без негово съдействие включването ни в плана за концесии нямаше да бъде факт”.

“То стана по волята на ПФК Левски и Наско Сираков. Предстои доста работа. Трябва да се изработи обосновка на концесията, както и инвестиционен план, бизнес план и търсенето на инвеститор, който при определени условия да се включи в изграждането на нов и модерен стадион”.

“Държавата няма да се ангажира с инвестиция. Прибързаните изводи, че концесията е безплатна не отговарят на истината. Ние ще работим за това в един определен срок от концесията клубът да бъде освободен от плащането на концесионна такса. При всички положения такава ще има. Тя ще е изчислена на база на редица условия”.

“Един нов стадион ще бъде страхотна придобивка за футболния клуб, спортния клуб и целия квартал. Всички живущи тук ще могат да ползват тази нова придобивка”.

Разговорите с потенциални инвеститори са водени постоянно през последните месеци. Ние говорим с компании, които не са базирани в България. Във всички тези разговори бе изяснено едно – ПФК Левски трябва да реши въпроса със собствеността на стадиона. Уреждането на статута на стадиона с договор за концесия е много важна стъпка, тъй като наличието на един хоризонт от 35 години би привлякъл всеки един инвеститор да направи бизнес план и да реши дали има възможност и желание да се ангажира с построяването на нов стадион и всички прилежащи към него съоръжения”.

“В краткосрочен план нищо не се променя. Има много работа да се свърши. Отваря се нов хоризонт, но трябва да се търси стратегически инвеститор. Важното е да се подпише концесионен договор”.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments