> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Официално: Гриша Ганчев си тръгна от ЦСКА


0
0
561

Гриша Ганчев си тръгна от ЦСКА. Това беше потвърдено от изпълнителния директор на клуба Пламен Марков, който на пресконференция разкри какво се случва на “Армията”. Ловешкият бизнесмен ще подари всички акции и ще изчисти задълженията, които ЦСКА има към негови фирми. Отборът е подсигурен до края на сезона, като дотогава трябва да бъде намерен нов финансов благодетел. Изпълнителният директор също така изказа и опасението си, че има хора, които искат да сринат клуба и последните действия на фенове, ядосали Ганчев, са напълно целенасочени.

“Пресконференцията беше свикана по повод изявлението на Гриша Ганчев. Съответно ние като клуб решихме да свикаме тази пресконференция, за да могат феновете да са наясно с всичко. Имах разговор с нашите собственици. Те са категорични в намерението си да приключат със своите ангажименти.

Г-н Ганчев е категоричен. В тази ситуация е невъзможно да остане в клуба. В близките дни ще изчистят всички задължения към техни фирми. Акциите ще бъдат подарени на желаещи да ги закупи, всеки който иска да бъде финансов благодетел, ще има тази възможност на безценица да ги получи. Собствениците гарантират финансово стабилен клуб, без никакъв ангажимент”.

Ситуацията е свързана с недоволството от феновете към него. Считам, че хората, които обичат ЦСКА, трябва да създадат платформа и да покажат отношението съм към собственика. Трябва да покажат подкрепата си към г-н Ганчев. Има изключителен интерес.
Да не забравяме, че ЦСКА беше несъществуващ клуб, бяха платени едни 8 милиона за емблемата, платихме задълженията. Клубът се стабилизира много. Всичко това са неща, които хората, които разсъждават обективно, не разбират каква е услугата от тези хора, заели се с клуба. Когато трябва да се изкарат едни пари, е сложно. ДЮШ има сериозно развитие на този етап. Доста неща са направени в положителна насока. Наемът на Антов е добре за имиджа на ЦСКА, на наше дете се дава голяма възможност, това е много важно. Това дава амбиция на другите деца от школата. Ще кажа моето мнение, г-н Ганчев води битки на различни фронтове.

Срещу наши опоненти в спортно-технически план, се получава един такъв момент, в който той трябва да се бори и срещу хората, на които разчита. Мисля, че това преля чашата за него. Тази сутрин като говорихме, опитах да му повлияя да преосмисли решението си, но не успях. Акциите – за голямо съжаление не знам какво ще се случи с тях. Това е отговор с голяма сложност. Хората, които желаят махането на г-н Ганчев, са хората, написали писмото. Имали сме много трудности. Когато Томов беше собственик, той предостави акциите на клуба за продажба, помните тогава какъв беше резултата. Силно се съмнявам, че посоката на развитие на ЦСКА е да отиде там където беше, без дългове обаче. Към днешна дата съм оптимист, функционирането на клуба няма да бъде проблем от гледна точка на финансовите възможности. Акциите са безплатни и всеки е добре дошъл да ги вземе”.

“До лятото клубът ще функционира със същия екип, който е в момента. Никой няма да си тръгне преди края на сезона. Имаме този ангажимент. На този етап не съм си и помислял да си тръгна по-рано. Няма значение дали съм в ЦСКА или не.

Вярвах, че когато дойдох и когато се съмняваха кое е ЦСКА и като ходех да говоря с феновете, аз бях убеден в каузата ЦСКА. Трудно в тези години, ЦСКА щеше да съществува, ако не бяха те. Практиката показва, че не се намериха други да помогнат на клуба, отдръпнаха се. Има хора, които искат ЦСКА да се срине. Не съм запознат с механизма и конспирациите, но трезвомислещите хора трябва да си дадат равносметка за свършеното през годините. Искам да виждам ЦСКА на нивото от 80-те години, когато бяхме фактор в Европа, когато футболният отбор беше гордост не само на феновете, но и на цяла България. Желанията са едни, реалностите са други.

Не мисля, че политиката на Ганчев е насочена дали ЦСКА ще стане шампион или не. Той не е казал никога, че съжалява. Не ми е казвал преди, че ще се откаже. Много е лесно да се правят изводи и да се дават съвети без да имаш отговорност. Искам Меси, искам да сме в Шампионска лига, но това е реалността. Аз уважавам спортно-техническият щаб и не му се меся в решенията. Успяхме да покажем на феновете, че това е ЦСКА. Единственото. Не беше лесно. Може би довело до нови разделения сега. Аз от свидетел от преди година, когато различни хора създават напрежение, разделение. Това е борба, която около 30 години продължава. ЦСКА е трън в очите на някои. Феновете искаха продажба на Соу до ноември месец, предвид колебливите игри.

Поради това, че той се представи после добре, феновете започнаха да искат да остане. Изведнъж мнението се промени. В една малка България, в клуб като ЦСКА, трябват свежи средства. Това не е само трансфер, насочен към оголване на отбора, имаме достатъчно нападатели, които да подсилят играта ни. Те са добри заместници. Аз не съм бизнесмен, не мога да дам съвети, но мисля, че трансфери се правят навсякъде по света. Няма как да продадем всички играчи. Тогава ще останем без отбор, за тези, които имаме добра оферта, не виждам проблем да са продадени. Има оферти за много играчи, разгледани са от собствениците, за да не се стигне до трансфер, не са били подходящи. Собствениците гарантират финансовата стабилност, няма да има финансови сътресения. Заплатите ще се получават в целия клуб. Това е важно. Утре ще се видя с отбора, за да кажа всичко на отбора”, сподели Пламен Марков.

Както е известно, снощи собственикът на клуба Гриша Ганчев обяви, че той и Юлиан Инджов ще спрат дейността си в клуба. Новината дойде само часове, след като от фенклуб “Offenders” зададоха четири доста остри въпроса към боса на “червените”. В отговор Ганчев обяви, че ще даде възможност на привържениците да управляват клуба.

Снимка: cska.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments