> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Официално: БФС отмени Конгреса


0
0
546

Конгрес за избор на президент и изпълком на БФС, който трябваше да се проведе на 18 март, няма да има. Това стана ясно след заседанието на настоящия изпълком на централата, който свърши преди минути.
Новината обяви шефът на футбола у нас Боби Михайлов. Решението е взето заради Параграф 22 и делата, които вървят в момента за предишния Конгрес!

“Отменихме го заради това, че чисто юридически няма основание да правим конгрес, защото той може да се окаже нелегитимен”, обяви на пресконференция Михайлов.
“Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз. Ние работим по закон. Конгрес има, Конгрес се печели. Извънреден Конгрес се свиква от Съда, печели се. След много дълбоко обсъждане, защото никой тук не бяга от Конгрес. Трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22 не е Боби Михайлов със сигурност.
Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги съдът може да излезе с друго решение за Конгрес. За съжаление войната стигна близо до нас, но аз война във футбола няма да допусна”, каза още Михайлов.

“Аз не съм виновен, че има тези дела, нито, че свиквам стария и новия Изпълком. Трудно се работи, имаме кворум, работим сериозно. Бюджетът за тази година е доста добър. Стратегията е готова.
Първо, Конгресът няма повод да бъде изборен. Нито по закон, нито по устав. Преди няколко месеца имаше Конгрес, който беше изборен. Затова и сега този го отменихме, защото няма да има основания решенията му да се приемат, тъй като имаше друг Конгрес преди няколко месеца. Бюджетът е 19 млн. лева.
Основните пари идват от УЕФА и ФИФА, от телевизионни права. В частта “общинска и държавна субсидия” на този бюджет пише 0. За всеки друг Конгрес, ако всеки не приема така загубата и е загубил мярка на уважение и човешки отношения, всяка друга жалба ще вкара футболния съюз в тежка несъстоятелност и затова ще направя всичко, за да не го позволя.
Доколкото има такива клубове, които пак са мотивирани и манипулирани. При нас дойде членски внос от 2014 г. Хората са били излъгани, че ще бъдат изключени, ако не си платят членския внос. Бюджетът ни е без подкрепа. На държавата работата е да се занимава с инфраструктурата и ако я подобрява във футбола, това е достатъчна подкрепа.
Новият изпълком управлява. Когато има договори с трети лица, викам и представители на стария Изпълком, които са четирима”, допълни той.

“От конкуренцията не очаквам реакция, защото те вкараха футбола в това, в което сме сега. Очаквам положителна реакция от клубовете и футболните хора в страната. Въпреки тежките юридически ситуации, ще се стараем всичко да е добре – да си върви първенството, да си продължат мачовете. Имаме стратегия за 4 години. Конгрес ще има, но не можем да кажем кога, за да покажем стратегията на клубовете”, обобщи бившият вратар.

Конгресът беше свикан преди 7 месеца. Впоследствие, опонентът Димитър Бербатов събра подписка за провеждане на извънреден конгрес, който се проведе на 12 октомври и на него Михайлов бе преизбран с 11 гласа повече от благоевградчанина. Последва обжалване в съда, който все още не се е произнесъл по горещата тема.

Снимка: БФС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx