> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

От федерацията разясниха за проблема със Станилия Стаменова


0
0
483

Президентът на Българската федерация по кану-каяк Николай Бухалов разясни случая със скандала между централата и водещата ни състезателка Станилия Стаменова. Както е известно, 31-годишната софиянка обяви, че е останала без пари за подготовка за Олимпиадата в Токио, но от централата се защитиха с добри доводи.

“В момента тя също няма треньор и затова не може да води подготовка и да бъде подписан договора с федерацията. Действително средствата, които са гласували от Министерството, ще обезпечат подготовката на Станилия, но тя трябва да има треньор и да подпише договор с клуб”, обяви Бухалов на пресконференция.

Абсолютно неприятно ми е да присъствам тук по такъв повод, тъй като е упрекната федерацията, че едва ли не пречим на подготовката на Станилия Стаменова. Аз от моя страна мога да кажа, че това е един безпрецедентен случай, тъй като тя е плод на тази федерация. През годините федерацията е полагала повече от най-доброто за нея. Аз също съм част от подготовката й, тя постигна най-добрите си резултати с мен. Взех я в Тракия в труден момент, търсил съм спонсори, единственият й трудов стаж е само от този клуб. Да бъдем упреквани по този начин е най-малкото обидно“, сподели Бухалов, под чието ръководство тя се качи на световния връх през 2015.

За десет години при нея са се сменили девет треньора, винаги по това време, в края на годината или началото на следващата, сме имали някакви проблеми с подписване на договор, с намиране на треньор, в това число и двама треньори чужденци, сърбин и молдовец, които са се доказали, но въпреки всичко се оказа, че и те не са подходящи за Станилия. В момента тя също няма треньор и затова не може да води подготовка и да бъде подписан договора с федерацията. Действително средствата, които са гласували от Министерството, ще обезпечат подготовката на Станилия, но тя трябва да има треньор и да подпише договор с клуб. Имайки предвид, че нашият спорт е опасен, зима е, студена е водата, за съжаление, в нашия спорт имаме дори и черна статистика, където някои действително са си отишли, когато няма наблюдение на треньор, не е обезопасен съответният водоем. Няма как Станилия да провежда подготовка без треньор”, допълни президентът на федерацията.

Във фейсбук може да се види каква подготовка е водила тя през миналата година и защо договорът, който е бил до август, не е анексиран. Защото знаейки, че в кану-каяка отпаднаха всички състезания, освен едно, и имайки предвид, че това е предолимпийска година. Станилия е световна шампионка 2015 година, но от тогава спортът се е променил много. Тя отказа да участва на единственото състезание, което се състоя, видях в публикацията и че тя има някакви травми. федерацията е направила всичко възможно, ЯМР, предложила е лечение, тя тогава е казала, че лечението ще го направи сама. Но в същото време виждаме, че по време на Световната купа тя участва на състезание в Пловдив, така че не е здравословна причината тя да не участва на Световната купа”, каза още Бухалов.

Техническият директор на Българската федерация по кану-каяк Дамян Дамянов заяви, че въпреки острите нападки на Стаменова, са отворени към диалог и се надяват възможно най-бързо да се стигне до разрешаване на конфликта, за да може тя да започне своята подготовка за атакуване на олимпийска квота. Той допълни, че федерацията се надява българските състезатели да спечелят две или три квоти за Олимпиадата в Токио това лято, като с най-големи шансове са Стаменова, Ангел Кодинов и двойката ни каяк на 1000 метра.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx