> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

От Левски: Дългът към НАП е под 10 млн.


Борислав Георгиев, Левски

0
0
85

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев разясни в детайли финансовото състояние на Левски и как са се променили нещата, свързани с изплащането на дълга към Националната агенция за приходите в изминалите няколко месеца.

„От името на клуба искам още един път да се извиня от името на УС и НС, че не бяхте напълно информирани за финансовото състояние на клуба. Всички фенове би следвало да знаят всяко едно действие, което се извършва прозрачно. Има основателни причини. Една от които е, че когато се водят преговори с НАП, трябва да е при медийна тишина, за да постигнем нашите цели. Както всички знаете УЕФА стриктно следи публични изявления. От това зависи лицензите. Няма как да изнасяме информация, защото може да попречи на клуба“, започна Георгиев.

Адвокатът разкри, че „синият“ клуб не е искал да внася раздор сред феновете: „Има още една съществена причина – не искахме да всяваме допълнителен раздор сред феновете и да изгаряме мостовете за бъдещо обединение, което е нашата цел. След злополучната декларация на Шолак бях поканил господин Сираков няма и седмица по-късно, където ни бяха поставени много сериозни условия за публичните задължения. Имало е споразумение, обещания, чакали са. Когато декларацията излезе в публичното пространство, НАП постави условия между 30 и 50% от задължения да се платят, другите в рамките на една година. Мярката, която постигнахме 30 на 70, беше най-доброто. Тогава получихме много упреци. Много хора се упражняваха по темата. Постигнахме мярката. В последните изяви по медии някои казват, че това е по-добре. Тогава беше друго. Аз продължавам да твърдя, че това беше най-добрата мярка“.

„Още в самото начало основна цел беше да приемем краткосрочна и дългосрочна програма за прозрачно управление на клуба, каквато е нашата отговорност. Защо най-важната задача бяха публичните задължения и разсрочването им? Заради лицензите. С този размер, който ще спомена след малко, който беше към март, шансовете ни за взимане на лиценз без споразумение с НАП са нулеви. Трябваше да се върне доверието на нашите партньори и доставчици, че Левски може да поема своите задължения“, допълни Георгиев.

Членът на УС на Левски разясни: „Това беше стъпка да върнем доверието и към бъдещи инвеститори. Никъде по света търговско дружество с публични задължения не се ползва с доверие и нищо хубаво не го очаква. Веднага предприехме ревизия още началото на май месец. По закон, за да постигнем разсрочване, би следвало задълженията да бъдат установени с ревизионен акт. Към 1 март 2023 общо задължения 12 милиона, 29 хиляди и 124 лева. Главница 7 милиона. Отделно от тези задължения имаше и към доставчици 2.5 милиона. Имаше предплатени вноски по спонсорските договори с Palms Bet. По някои от договорите бяха предплатени до октомври тази година. Предприехме увеличение на капитала. Набрахме 585 хиляди лева. Вървеше успоредна дарителска кампания. Всички тези пари са влезли в НАП“.

Адвокат Георгиев коментира и комуникацията между ръководството на клуба и Тръст Синя България: „Създадохме почва за всякакви коментари. Получихме едно писмо в края на юни от Тръст Синя България, в което искаха пълна прозрачност колко пари са събрани и къде са отишли. Към тогава не беше вписано увеличението на капитала в Търговския регистър. Тези суми бяха по набирателна сметка, блокирани от НАП. Веднага след постъпването на сумите, изпратихме имейл до Тръст Синя България, представлявана от Момчил Лазаров. Поканихме го, тъй като са акционери, за да им представим всички документи и да видят, че нашето управление е прозрачно. Никой не дойде. На Общото събрание преди месец разбрах, че не били получили имейл. Неоснователно е. Има начини да се удостоверява получен и неполучен имейл“.

„Правя това отклонение с обяснението, че не бива по този начин да се изнасят информации в медиите, а след покана да не идват. Положението беше критично. Няма да отправям критики към никого, който е управлявал тогава. Харесвам всички левскари. Всеки е работил съобразно способностите и възможностите си в интерес на Левски. Вследствие на строга финансова дисциплина към 26.11.2023 година, към НАП са внесени 2.669 милиона. Общо 5 милиона и 200 хиляди. Един ден след Общото събрание излезе ревизионният акт, който потвърди тези цифри. Не искам да има спекулации за тях, те са окончателни след шестмесечна ревизия. Трябва да сме горди, че ние сме един от най-белите клубове в България. Всичко минава по банка, следи се от НАП. Няма никаква възможност за манипулация от гледна точка на финансите. Искам всички да са спокойни. Към настоящия момент дългът към НАП е под 10 милиона – 9.998 милиона. Главница 5 милиона, лихва 4.947. Успоредно с тези плащания успяхме да изчистим и над 700 хиляди лева текущи задължения, за които бяхме осъдени. Общо към момента текущите задължения към доставчици са 1.8 милион. Следва да се отбележи, че в складовата наличност на нашия магазин има стока на стойност 1.4 милиона лева, така това задължение не е притеснително. Заварихме над 2 милиона задължения без налична стока, която да обезпечава и 1/3 от сумата“, разясни той за различните задължения на Левски.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
Етикети:
0
Оставете Вашия коментарx