> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Отнеха от Русия Световното по борба


35 0

Международният съюз по борба (UWW) отне от Русия домакинството на Световното първенство в Красноярск през 2022 г. Ръководената от сърбина Ненад Лолович организация се съобрази с решението на Спортния арбитраж (КАС) в Лозана. Заради допинг нарушения страната няма право да организира големи международни събития до декември 2022 г. Така шампионатът на планетата бе преместен през месец септември догодина в Белград. Санкцията не касае Световното първенство за юноши, което остава в Уфа и в трите стила през август тази година.
Русия обаче получи домакинството на Мондиал 2023, който ще е и първа олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024. Най-добрите 6-има борци във всяка категория ще вземат квоти за Олимпиадата.
“Уважаваме решението на КАС и позицията на Световната антидопингова агенция (УАДА) и съобразно с тях адаптирахме и нашия календар”, обяви Лалович. “Наскоро организирахме с голям успех Световна купа в Белград. И съм сигурен, че след две години Русия ще бъде прекрасен домакин на Световното първенство”, добави сърбинът.
Освен това Русия няма да е домакин на турнир по плажна борба от Световните серии и алтернативният град все още се обсъжда.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading