> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Отмениха забраната на Антъни Иванов след допинг провиненията


0
0
64

Антидопинговият център на България внесе промяна в решението си за временно спиране на състезателните права на българския плувец Антъни Иванов, информира “24 часа”.

Първоначалното решение за спиране на правата му е отменено до окончателното решение по случая.

Забраната дойде, тъй като според агенцията 22-годишният студент в американския университет “Вирджиния Тек” три пъти е нарушил правилата за местонахождение. Предполагаемото нарушение на кодекса на Световната антидопингова агенция донесе санкцията на Антъни за временно спиране на правата.

По молба на плувеца днес той бе изслушан в Антидопинговия център и даде своето обяснение на случилото се. Антъни Иванов бе придружаван от юриста Георги Градев, който се грижи за интересите му. След изслушването стана ясно, че временното спиране на състезателните права е отменено до окончателно решение по случая.

Ако все пак бъде установено, че Антъни Иванов е нарушил антидопинговите правила, всички резултати и получени отличия през този период ще бъдат анулирани и отнети. За да бъде разрешен докрай казусът, плувецът е поискал да бъде изслушан по ускорена процедура от Дисциплинарната комисия на олимпийския ни комитет.

Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на антидопинговия център или на международна федерация, е длъжен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS. По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция. При три нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.

Снимка: БОК

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx