> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Отлагат старта на сезона във Формула 1


Отлагат старта на сезона във Формула 1

73 0

Промените в календара на Формула 1 и през новия сезон вече се очакват заради световната пандемия от коронавирус. От ФИА се надяваха, че ще проведат по план 23-те старта, но изглежда, че проблеми ще причини още откриващото състезание. Става въпрос за надпреварата на Австралия, която е планирана за 21 март. Част от пистата “Албърт Парк” преминава през улици на Мелбърн, заради което подготовката им трябва да започне още в края на януари.

Към днешна дата противоепидемичните мерки в страната не позволяват подобни дейности. Проблемът е, че заради сериозния брой състезания и натоварения календар, не е ясно дали ще може да бъде намерена нова дата за Гран при на Австралия.
Организаторите не губят надежда, като вариантите това да се случи са или отборите да пристигнат две седмици преди него и да прекарат 14-дневна карантина, или те да бъдат изолирани по време на престоя си в страната. И двата варианта обаче ще донесат увеличаване на разходите както за организаторите, така и за отборите, които освен това ще имат по-малко време за подготовка в своите бази.
При отлагане или отмяна на Гран при на Австралия сезон 2021 ще започне в Бахрейн седмица по-късно, като дори се разглежда възможността пистата „Сахир“ отново да приеме две състезания както през 2020 година.
Преди година стартът в Австралия бе отложен само часове преди провеждането му, като тогава с гаражите на два от отборите бяха регистрирани случаи на коронавирус.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading