> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Опитвали да откраднат Гришо от България


85 0

Григор Димитров призна, че много пъти е отказвал оферти да се състезава за друга държава. Най-добрият ни тенисист излезе от Хасково на 11-годишна възраст, но никога не си е и помислял да скъса българския си паспорт. Това той призна пред гиганта Евроспорт, където той нашироко разказва и за коронавируса, който пипна миналото лято.

“Когато ми казаха, че имам коронавирус направо останах без дъх. Бях срещнал толкова много хора по това време, включително и семейства с деца. Първото нещо, което направих бе да ги уведомя, че съм с положителна проба. Това включваше и моето семейство. За щастие никой не пострада.
След това бе важно да изпратя правилното послание до възможно най-много хора. Не съм се срамувал, можех да си замълча, но исках всички да знаят, че без значение кой си, с какво се занимаваш и в колко добра форма си, можеш да се заразиш”, каза Гришо.

“Сега гледам да се наслаждавам на малките моменти, които често неглижираме – няма значение дали е красив залез, или просто да изпия едно кафе с приятели. Приемаме за даденост много от нещата в живота ни, но това е нормално. Все пак животът се движи на много високи обороти, а хората си поставят цели, които им отнемат много повече от вниманието. Мисля си, че сега перспективата се промени. Скоро ще стана на 30 години, но не съм мислил много по този въпрос. Със сигурност обаче се вълнувам. На тази възраст не си нито млад, нито стар. Просто влизаш в друг етап от живота си, в който гледаш на себе си различно, разбираш себе си различно. Така можеш да се освободиш от ненужните неща около теб.”

“Физически се чувствам добре, психически не се чувствам на 30 години, което е добре. Все пак израствам в главата си. Иска ми се да продължа да играя докато тялото ми позволява да го правя на най-високо ниво. Тенисът обаче е нещо временно, няма да бъде вечно. Ние сме спортисти, а всеки има срок на годност. Сега изживяваме мечтите си, но след това започва истинския живот.”

“Така освен тенис, да се надявам да имам семейство в бъдеще, а също така планирам и да работя върху други неща, които винаги съм искал да направя. Тогава, когато дойде време да се сбогувам с едно нещо, ще бъда готов за другото с отворени обятия и развълнуван за следващата глава от живота си.”

“Чувствам се като един от малкото късметлии, които имат семейство като моето. Всеки член от него е допринесъл по различен начин в живота ми. Научих много от всеки от тях и просто искам да дам нещо от себе си в замяна, така че виждам фондацията, която създадох миналата година, като начин да компенсирам отсъствието от семейството и страната си.”

Да играя за България, има огромно значение за мен. Цялото ми семейство все още живее там и се опитвам да се връщам, когато мога. Получавах куп предложения през кариерата си да играя за различни страни и се гордея с факта, че никога не съм помислял да взема подобни решения. Горд съм, че съм българин, и това винаги е било част от мен.”

“Преследването на мечтата ми да стана тенисист означаваше, че трябваше да се отдалеча много рано в живота си, но все още съм същият човек, какъвто бях тогава. Паспортът ми и знамето до името ми са български и продължавам да се чувствам като част от държавата си. Много съм щастлив, че можем да имаме история и в мъжкия тенис, особено след постигнатото от сестрите Малееви при жените. Това е огромно постижение за мен, но също така се надявам, че фондацията ще гарантира, че наследството, което оставям за страната си, не е само за това, което съм постигнал на корта.
Живеем във време на несигурност и всичко се променя всеки ден, където и да сте по света. Сигурен съм обаче в едно – можем да останем в настоящия момент, да го оценим, да му се насладим, след което да излезем и да дадем 100% от себе си – на и извън корта – и това е всичко, което можем да поискаме. Контролирайте това, което имате възможност да управлявате”, каза още Димитров. За последно той игра на АТП 500 турнира в Акапулко, където достигна до 1/4-финалите.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading