> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски с нов спонсор до месец?


249 0

Левски ще има нов спонсор най-много до месец, разбра екипът на 7dnifutbol.bg. На “Герена” усилено преговарят с букмейкърската компания Betway. Очаква се брандът да получи лиценз да оперира на българския пазар съвсем скоро, след което преговорите между тях и клуба да бъдат завършени.

За такова сътрудничество се говореше още в началото на миналата година, но пандемията от коронавирус осуети плановете на двете страни. Според нашите източници, договорът ще бъде за срок от три години, като в касата на клуба ще влязат внушителните 15 млн. лева. Връзката между Левски и Betway е бил бившият собственик на клуба Спас Русев, който е съдействал активно за намирането на рекламодателя.

С този договор Левски генерално ще си реши финансовите проблеми, след като в касата на “Герена” ще влизат по 5 млн. лв. чисти пари на година.

Както е известно, в края на миналата година Левски подписа договор с генералния си спонсор Strabag, от който в касата на Левски се очаква да постъпят 6 млн. лв. за три години. Малко преди това клубът продължи сътрудничеството си с Palms Bet, което започна през лятото на 2020 година.

Привържениците на Левски се надяват, че по този начин клубът ще придобие още по-сериозна финансова стабилност и ще преследва по-високи цели в първенството.

Снимка: Спортал