> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Новият президент на БФС ще е ясен на 25 юни


97 0

БФС ще има нов президент и Изпълком на 25 юни 2021 година. Това стана ясно от днешното тайно заседание на Изпълкома, което обяви датата. Извънредният конгрес е предвиден да се проведе в НДК.

“На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС обсъди постъпилото в съюза писмо №62-00-4/29.01.2021 г. от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и Заповед № РД-01-52/26.01.2021 г., с която забраната за провеждане в присъствена среда на конгресно-конферентни мероприятия се удължава до 30.04.2021 г.

В съответствие с цитираните документи, Бюрото прие следните решения:
Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, при задължителното условие, че Министерството на здравеопазването промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на Република България, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании.

Предлага се Извънредният конгрес да се проведе при дневния ред, приет за отложения поради епидемиологичната обстановка такъв на 11.12.2020 г.

Изпълнителното бюро на БФС също така одобри антидопинговите правила във връзка с обнародваната на 22.01.2021 г. Наредба за антидопинговата дейност”, съобщават от “Бояна”. Дотогава ще ръководи Михаил Касабов, който замени през ноември 2019 година подалия оставка Боби Михайлов.

Самият Касабов обяви, че наследникът му трябва да има опит. Апетити за поста проявява бившият шеф на Нефтохимик Христо Порточанов. Друг от вариантите е членът на настоящия Изпълком на БФС Петър Величков, който се коалира с Димитър Бербатов.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading