> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Николай Костов се оправда: Играем с 32 кг. по-малко


Николай Костов се оправда: Играем с 32 кг. по-малко

0
0
26

Публикувана на: февруари 20, 2016

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов направи любопитно изказване след победата над градския съперник Локомотив. Според наставника на канарчетата, неговите възпитаници не играли на толкова високо ниво, тъй като им липсват 32 кг. Той похвали новото попълнение Тодор Неделев за играта му в дербито, но допълни, че и халфът е страдал заради това, че му липсват 5 кг.

„Жалко, че на стадиона не могат да присъстват всички почитатели на футбола в Пловдив. Можеше да има съвсем друга атмосфера, ако този мач се играеше на по-голям стадион“, каза Костов след победата на неговия отбор с 1:0 над Локомотив в дербито на Пловдив.

„Стана добър мач, приятен за гледане двубой. Ние играем с 32 килограма по-малко, отколкото завършихме шампионата. Толкова свалихме от теглото, което имахме. Някои свалиха по 4-5 килограма. Лишихме се от тегло, което пречеше, за да сме по-скоростни и бързи. Все още играчите не са адаптирани. Локомотив не създаде почти нищо смислено. Имаше няколко флангови атаки, но не се учудвам от това, защото Локомотив е добър отбор. Не очаквах толкова добра съпротива от Локомотив. Ние не сме играали на контраатака, а имахме за цел да отнемаме топката в средата на терена и да организираме бързи атаки. Имахме ситуации“, допълни Костов, който похвали Тодор Неделев за днешното му представяне.

„Като за първа игра съм много доволен от Тошко. Докато беше свеж, бе много отговорен и активен и в двете фази. Но той е един от играчите, които свалиха много килограми – цели пет. Още не е адаптиран. Надявам се да радва публиката с голове, а не само с добра игра“, пожела си Николай Костов.

Споделете
0
0

Comments