> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Намаляват чужденците в efbet Лига, Лудогорец е против


0
0
2427

Първото за 2021 г. заседание на Изпълкома на БФС продължи необичайно дълго (цели 3 часа). На него бе избран нов национален селекционер, бе сменен шефът и част от Съдийската комисия и бе утвърдено въвеждането на ВАР у нас. Най-дълго обаче е било обсъждано предложението да бъдат намалени чужденците в елитните ни отбори. То бе отложено за следващия Изпълком след бурни дебати на висок тон. БФС няма възможност да налага преки забрани и ограничения с изключение на играчите, които идват от държави извън Европейския съюз.


Според правилниците на БФС всеки клуб може да картотекира 25 чуждестранни футболисти, от които максимум 5 извън ЕС, а само 3 да играят в мачовете. Обсъждало се е свободните за картотека футболисти (чужденци) да бъдат редуцирани до 15 и да се намалят квотите за играчи извън ЕС (до 3), като максимално клубовете да могат да разполагат с 30 състезатели. Целта е да се ограничи възможността за картотека на повече от 15 чужденци, а такива с български паспорти, като бразилците Сисиньо и Вандерсон от Лудогорец, да заемат място в свободните квоти, защото не са играли в български клубове на възраст от 12 до 21 години.
Обсъжданата промяна касае един отбор. Става дума за Лудогорец, може би и за ЦСКА, но там не съм запознат с детайли. Не ми изглежда много лицеприятно такава дискусия и такова палене на членове на Изпълкома за нещо, което влияе на един отбор. Отстрани изглежда, че е насочено срещу този отбор”, заяви пред dsport.bg юристът Петър Величков, който е член на Изпълкома и спряган за кандидат за президент на БФС в тандем с Димитър Бербатов.

В момента мерките влияят върху един клуб и това е Лудогорец. ЦСКА не попадат в този списък засега. Това все пак не е никаква редукция. Домусчиев реагира много остро. Каза, че внася много пари в българския футбол, свързани със средствата, които влизат покрай участието му в Европа. Той иска да прави голям футбол, че го спираме с това решение. Не мога да го разбера. Той има прекрасни деца в школата. Доминик Янков, Ковачев, още 1-2 деца, които спокойно биха заместели повече от половината от чужденците, които е взел в Лудогорец. Аз съм на мнение, че трябва да се намали броят на чужденците и да се дава приоритет на младите български футболисти. Много скоро ще трябва да правим българи най-различни хора, за да се допълни националния отбор. В най-добрия случай ще отидем при Гибралтар в пета урна, ако пълним нашето първенство с чужденци“, каза шефът на Славия и също член на Изпълкома Венци Стефанов.

18 чужденци е разрешено да има в един отбор (б.а. предложението е за 15 свободни квоти). Така е в Европа. В един отбор играят 11 човека, имаш още резерви.
Оставям на съвестта на всички, които са в Изпълкома да продължим дебата на следващото заседание. Аз съм приятел с Кирил Домусчиев, но това не значи, че не трябва да му казвам това, което мисля. Ти, ако имаш 18 класни чужденци, ще вземеш Купата на Шампионите. Когато имаш пълнеж от 23-25 „чики-рики“ само ще даваме възможност на другите да играят, а нашите момчета да вегетират. Аз съм за българското“, допълни пред dsport.bg Стефанов.

Снимка: ludogorets.com

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments