> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мъри Стоилов с подробности за офертите от Лудогорец и Астана


0
0
331

Станимир Стоилов изкара подробности за офертите от Лудогорец и Астана. Хасковлията имаше варианти да поеме и двата клуба, но в крайна сметка не се съгласи. Българинът все пак си остава най-успешният треньор в историята на казахстанския футбол. Под ръководството на българския специалист отборът на Астана стана 4 пъти шампион, игра в групите на Шампионската лига и два пъти в групите на Лига Европа. Пред sports.kz Стоилов говори за офертата на Лудогорец, предложението да се върне в Астана и кризата в казахстанския футбол.

  • Станимир, в навечерието на Нова година се заговори, че ставате старши-треньор на Лудогорец. Колко сериозно беше?
  • Във футбола всичко е сериозно, само когато има договор, а върху него са подписите на двете страни.
  • Със сигурност следите какво се случва сега в казахстанския футбол. Какво мислите?
  • Честно казано, жал ми е за казахстанския футбол. Футболът в страната е структуриран по такъв начин, че нищо добро не може да го очаква без държавна подкрепа. Ясно е, че сега пандемията и други неща пречат на футбола да се развива в целия свят, но такова мащабно намаляване на финансирането е само в Казахстан. Ще посоча за пример Русия, където има практически същата схема за финансиране на футбола, но сега има трансфери в размер на 8-10 милиона евро. Масовият спорт е гръбнакът, но момчетата и момичетата се нуждаят от идоли, на които да подражават, нуждаят се от движеща сила за развитие. Проблемът не е в това, че парите се инвестират в професионалния спорт, а в намирането на точните хора и постигането на резултати. В спорта най-важни са резултатите, а те се постигат с правилните хора. Отстрани изглежда, че работата във футбола е лесна, но ако дойдат хора, които нямат нищо общо с футболния бизнес, тогава всичко ще бъде съсипано.
  • Болезнено ли е за вас да гледате какво се случва в Астана – клуб, на който сте отдали толкова много години живот и енергия?
  • Много болезнено – избрали сте правилните думи. Те просто унищожават отбора … Някои играчи се отстраняват, взимат се нови, които обаче не са по-добри. Затова искам да кажа на тези хора: не копайте гроба на Астана! По-добре кажете: „Не мога“ и си тръгнете. Те мислят, че ще намерят 5-6 нови играчи и всичко ще се оправи. Не става по този начин. Футболът е силен в традицията и историята, които трябва да бъдат запазени. Нуждаем се от футболни хора, които биха направили това. Проблемът е в клубовете – ръководители, треньори, футболисти. А не в държавата. Целият свят инвестира във футбола. А в Русия и Казахстан има точно такава система на финансиране. Но по някаква причина парите не се отнемат от руския футбол в такъв мащаб.
  • Имате ли оферти от Казахстан в момента?
  • През септември, след отпадането на Астана в квалификацията за Шампионската лига, ръководството на клуба ми предложи работа за 3-4 месеца. В началото дори не разбрах, смятах, че офертата е за 3-4 години. После пък си помислих, че се шегуват. Отказах, разбира се.
  • Но ще се върнете ли някога да работите в Казахстан?
  • Всичко може да се случи, ако има сериозни предложения.
0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments