> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лудогорец представи треньора Дамбраускас


0
0
153

Валдас Дамбраускас официално е новият треньор на Лудогорец. Литовецът беше представен в Разград и веднага започва работа. Негови помощници ще са досегашният наставник Станислав Генчев, Валентин Великов и Здравко Здравков. Към щаба ще се присъединят хора, отговарящи за статичните положения, физическа подготовка и видеоанализ. Дамбраускас прина, че следи от дълго време “орлите” и е запознат доста добре с играчите и самия отбор.
Голямо удоволствие е да съм тук. Първо искам да ви поздравя за новата година. Горд съм да съм тук с моя щаб. Здравко Здравков ще е треньор на вратарите. Помощници ще са Генчев и Скинрдис за статичните положения. Леко за физическата подготовка, Ферейра за видеоанализа. Начело на медицинския щаб ще е Валентин Великов”, започна той.

“Лудогорец винаги си поставя високи цели както в България, така и в Европа. Не само искаме това, а и да постигнем най-добрите резултатите в България и Европа. Искаме да играем нападателен футбол. Това ще се опитваме да направим. Всичко това ще бъде обяснено на играчите в Турция”, заяви още специалистът.

Знам къде идвам, но като всеки войник и аз мечтая да стана генерал. Смятам, че имам качества и неща, които да добавя. Нямам търпение за това предизвикателство и да помогна за мечтаната десета титла.
Какво може да сплаши треньор, който работи в клуб с напрежение от всяка страна? Ако работиш в голям клуб и имаш големи мечти, първо ти самият се поставяш под напрежение. Не обичам думата страх. Няма от какво да се тревожиш. Това е футбол. Трябва да му се наслаждаваме. От понеделник ще започнем да тренираме и това ще е времето, в което ще започна да опознавам играчите”, разкри литовецът.

“Не следвам Лудогорец от 1-2 седмици. Играл съм срещу тях с Жалгирис преди 3 години. Като треньор следя играчи и треньори, срещу които съм играл. От 3 години следя доста отблизо Лудогорец. Гледал съм доста видеа от последната кампания. 5-6 души оттогава още са в отбора. Познавам добре силните и слабите страни на отбора“, призна 44-годишният наставник.

Знам че в България шампионатът е много добър. Има голяма конкуренция. Най-много съм следял Лудогорец, но познавам добре и ЦСКА от европейските им двубои. Последните седмици съм изгледал доста мачове и имам добра представа за българското първенство. В клуба има доста хора. Не работи само един човек. Имаме много добро скаутско звено. Важното е тези които идват, да подобрят играта на отбора”, обобщи Валдас Дамбраускас.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x