> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лудогорец взе вратар от Хърватия


63 0

Лудогорец привлече Кристиян Кахлина. Договорът на хърватине е под наем до края на сезона. Стражът идва от местния Горица. За привличането настояваше лично новият треньор на “орлите” Валдас Дамбраускас, който беше взет от шампионите именно от Горица. Кахлина е бил част от състава на Горица в рамките на последните 4 години, записвайки над 150 мача за клуба.

Според публикации в Хърватия, Кахлина може да бъде привлечен за постоянно в Лудогорец, но разградчани трябва да платят трансферна сума, която с бонусите може да достигне 1 милион евро.
Трансферът е бил осъществен изключително бързо. Кахлина е тренирал с Горица в събота, прибрал се е у дома, където е получил обаждане от Дамбраускас.

“Попита ме дали съм готов да помогна на отбора му. Аз му отговорих, че съм готов. В събота договорихме условията с Лудогорец, а в неделя сделката между клубовете бе финализирана. Не очаквах този трансфер да се осъществи. Вече се бях примирил, че ще изчакам до лятото. Това обаждане от Дамбраускас дойде в неочакван за мен момент.
Знам в какъв отбор отивам. Това е реномиран клуб, който има много големи амбиции. Лудогорец разполага с фантастична база, която предоставя отлични условия за тренировъчен процес и за възстановяване. Целта на Лудогорец през този сезон е да спечели титлата и купата”, коментира Кахлина.
В Разград той ще се бори за титулярно място с Пламен Илиев, Владо Стоянов и бразилеца Ренан дош Сантош. След края на сезона Дамбраускас ще трябва да решава кои вратари ще останат, защото “орлите” имат подписан договор и с нидерландеца Серджио Падт.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading