> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лапорта е новият президент на Барселона


65 0

Жоан Лапорта спечели изборите за президент на клуба и се завръща начело на каталунците. Той ръководеше отбора и през периода 2003-2010 г., който се определя като “Златна ера” в историята на клуба.

58-годишният юрист спечели вота с голяма преднина пред своите конкуренти. Той набра 54.28% от гласовете на на имащите право на глас “сосиос”, което прави 30 184 гласа. Втори по вот се нареди Виктор Фонт с 29,99% от гласовете, като той предварително бе сочен като основен съперник на Лапорта. Третият кандидат Тони Фрейша получи само 8,58% от гласовете въпреки, че стана известен с няколко гръмки обещания за трансфери в клуба ако бъде избран.

Сред гласувалите вчера бе заснет и Лионел Меси, който пристигна пред урните с един от неговите синове. Публична тайна е, че точно Лапорта беше негов фаворит за спечелване на изборите.

Жоан Лапорта сменя на поста Джозеп Мария Бартомеу, който пое клуба през 2014 година. През последните две години с неговото име се свързват няколко скандала за финансова злоупотреба и т.нар. БарсаГейт, където се разбра че Бартомеу е използвал пиар-компания, с която да създава грешно впечатление за състоянието на клуба и да очерня своите конкуренти и даже звездата на клуба Лионел Меси.

Виктор Фонт и Тони Фрейша демонстрираха своето уважение към Жоан Лапорта и бяха сред първите, които го поздравиха за победата.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading