> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Костадинов иска германската методика в националния отбор


47624

0
0
195

Емил Костадинов направи анализ на случилото се през изминалата година в националния отбор. Вицепрезидентът на БФС е пряк отговорник за “лъвовете”, които 2020 г. се провалиха тотално на всички сцени. Легендата смята, че трябва реорганизация, като в случая е доста прав. Въпросът е кой ще даде идеите за промяна и най-важното – ще ги реализира.
“Много лоша година си отива, но футболът в България като цяло за мен не бе лош, тъй като имахме два отбора в групите на Лига Европа, което не е било от десетина години. Проблемът в националния отбор е в това, че за мен лично, футболистите не показаха това, което могат. Може би пандемията повлия до голяма степен, ала в крайна сметка всеки излиза на терена и показва това, което може.
Идеята е такава. Най-накрая трябва да направим нещо подобно като в Германия, защото треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури, познават футболистите от самото начало на тяхното развитие и би трябвало да им се даде шанс.
За съжаление винаги треньорът поема вината. Наистина той определя футболистите, които защитават цветовете на България, но в крайна сметка такава е треньорската съдба”, каза пред Спортал Костадинов.
В “Бояна” в момента обсъждат назначението на Александър Димитров начело на “лъвовете”. 44-годишният наставник беше начело на младежите последните години.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x